Ljudi koji jedu zdravo bace najviše hrane
Trebate se naučiti mudrom kupovanju samo potrebne količine hrane, pripremanju hrane i razlikovanju od oštećene, ali još uvijek jestive hrane, i stvarno pokvaren ...
Libija, Gadafi, Tito i Jugoslavija
Jeste li znali da je Tito bio prvi državnik iz nearapskog svijeta koji je posjetio Libiju i da se njegova slika nalazila u svim Gadafijevim rezidencijama? ...
Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Recept restorana Stari Puntijar, Zagreb
Objavljeno: 03.11.2017. 11:25  
Teletina u umaku od šafrana
Teletina u umaku od šafrana

Teletina u umaku od šafrana

 

Potrebno je:

1 kg teletine

1 paketić šafrana

pola glavice crvenog luka

10 dag maslaca

0,2 l temeljca

0,5 l vrhnja za kuhanje

korica limuna

muškatni oraščići

sol

papar

 

Priprema:

Teletinu narezati na odreske, popržiti na maslacu s obje strane, dodati sitno narezani luk, limunovu koricu, šafran, sol, papar, muškatni oraščić i podliti temeljcem te pustiti da se pirja 15 minuta. Na kraju dodati vrhnje za kuhanje.

Poslužiti s okruglicama od sira.

 

Okruglice od sira

Od navedenih sastojaka zamijesiti okruglice i kuhati u kipu u slanoj vodi 10 minuta.

  isprintaj članak