Odjeća za pustolovna putovanja
Prirodna vlakna poput svile i vune, koliko god mislili da su otporna, neće izdržati pustolovna putovanja. ...
Pospremanje u svrhu zdravlja
Ovi kišoviti jesenski dani, kada nam se ne izlazi na dosadnu jesenku kišu, najbolji su za čišćenje od stvari koje obično zanemarujemo. ...
Prigodna poštanska marka “350 godina Sveučilišta u Zagrebu”
Od 1874. ukupno je više od pola milijuna studenata završilo studij na Sveučilištu u Zagrebu, a danas je po veličini među 15 najvećih sveučilišta u Europi. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Recept restorana Stari Puntijar, Zagreb
Objavljeno: 03.11.2017. 11:25  
Teletina u umaku od šafrana
Teletina u umaku od šafrana

Teletina u umaku od šafrana

 

Potrebno je:

1 kg teletine

1 paketić šafrana

pola glavice crvenog luka

10 dag maslaca

0,2 l temeljca

0,5 l vrhnja za kuhanje

korica limuna

muškatni oraščići

sol

papar

 

Priprema:

Teletinu narezati na odreske, popržiti na maslacu s obje strane, dodati sitno narezani luk, limunovu koricu, šafran, sol, papar, muškatni oraščić i podliti temeljcem te pustiti da se pirja 15 minuta. Na kraju dodati vrhnje za kuhanje.

Poslužiti s okruglicama od sira.

 

Okruglice od sira

Od navedenih sastojaka zamijesiti okruglice i kuhati u kipu u slanoj vodi 10 minuta.

  isprintaj članak