Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Pauk i kako ga se riješiti
Ako ih se želite riješiti nemojte im nauditi, ali ni sebe i svoje izložiti opasnim kemikalijama. ...
Vinari Zagrebačke županije očekuju turiste
Snimljen video kao poticaj turističkom obilasku vinara Zagrebačke županije ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Distune promotion vam predstavlja....
Objavljeno: 02.01.2018. 12:45  
The Black Room (Rijeka), subota, 3. ožujka 2018. @OKC Palach
The Black Room (Rijeka), subota, 3. ožujka 2018. @OKC Palach

Riječki The Black Room iznimno uspješnu godinu (koncerti na domaćem terenu kao i predstavljanje u Sloveniji, Austriji i  Mađarskoj) zaokružiti će novim izdanjem. Naime, u pripremi je i EP pod nazivom „After Dark“ koji uz prvi singl ‘’Ready To Go’’ predstavlja korak dalje na još jednu višu razinu.Upravo tu višu razinu bend će predstaviti na svoj najbolji način: koncertom u riječkom Palachu u subotu, 3. ožujka 2018. @OKC Palach s početkom u 22 sata.

 

Riječki The Black Room iznimno uspješnu godinu (koncerti na domaćem terenu kao i predstavljanje u Sloveniji, Austriji i  Mađarskoj) zaokružiti će novim izdanjem. Naime, u pripremi je i EP pod nazivom „After Dark“ koji uz prvi singl ‘’Ready To Go’’ predstavlja korak dalje na još jednu višu razinu.Upravo tu višu razinu bend će predstaviti na svoj najbolji način: koncertom u riječkom Palachu.

Nakon uspješnog albuma prvijenca „In This Town Lies A city“ (2006.) The Black Room je skrenuo pažnju na sebe kao novi zamašnjak na nikad dosadnoj riječkoj sceni. Kombinirajući žive svirke i strpljivi rad na novom materijalu došlo je i vrijeme za promociju tog istog.

Tekuća godina bendu je donijela mnošto svirki od kojih treba izdvojiti nastup ispred kultnih Wovenhand u riječkom Pogonu kulture, kao i koncertno predstavljanje na dvije međunarodne glazbene konferencije: Waves Vienna u Beču i BuSh u Budimpešti gdje je bend pobrao vrlo dobre kritike.

Podsjetimo, The Black Room glazbeno se oslanjaju na tamniji prizvuk blues rock i garage rock bendova te neo-psihodelije 80-tih i 90-tih. Tekstovi su nadahnuti osobnim pričama iz grada, s protagonistima koji žive u ozračju rocka, poezije i noćnog života. Odbacujući standardne narativne vrijednosti, The Black Room se u stihovima bave tematikama društvenog statusa, izolacije, istraživanja i postizanja osobne slobode.

  isprintaj članak