Klice otporne na antibiotike šire se i u perilicama rublja
Klice otporne na antibiotike proširile su se i u perilice rublja u kućanstvima, ali i u dječjim bolnicama lako ih je naći ukoliko perete rublje novorođenčadi. ...
Kada snižavati cijene i koja je važnost ulaganja u ljude
Tijekom panela na HOW festivalu stalno se spominjalo Tursku kao konkurencija, a svi su sudionici zajedno zaključili da dugoročno gledano, spuštanje cijena nije ...
Novosti o bosanskim piramidama

Pronalazač bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić i dalje ostaje među najaktivnijim i najatraktivnijim svjetskim predavačima. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Distune promotion vam predstavlja....
Objavljeno: 02.01.2018. 12:45  
The Black Room (Rijeka), subota, 3. ožujka 2018. @OKC Palach
The Black Room (Rijeka), subota, 3. ožujka 2018. @OKC Palach

Riječki The Black Room iznimno uspješnu godinu (koncerti na domaćem terenu kao i predstavljanje u Sloveniji, Austriji i  Mađarskoj) zaokružiti će novim izdanjem. Naime, u pripremi je i EP pod nazivom „After Dark“ koji uz prvi singl ‘’Ready To Go’’ predstavlja korak dalje na još jednu višu razinu.Upravo tu višu razinu bend će predstaviti na svoj najbolji način: koncertom u riječkom Palachu u subotu, 3. ožujka 2018. @OKC Palach s početkom u 22 sata.

 

Riječki The Black Room iznimno uspješnu godinu (koncerti na domaćem terenu kao i predstavljanje u Sloveniji, Austriji i  Mađarskoj) zaokružiti će novim izdanjem. Naime, u pripremi je i EP pod nazivom „After Dark“ koji uz prvi singl ‘’Ready To Go’’ predstavlja korak dalje na još jednu višu razinu.Upravo tu višu razinu bend će predstaviti na svoj najbolji način: koncertom u riječkom Palachu.

Nakon uspješnog albuma prvijenca „In This Town Lies A city“ (2006.) The Black Room je skrenuo pažnju na sebe kao novi zamašnjak na nikad dosadnoj riječkoj sceni. Kombinirajući žive svirke i strpljivi rad na novom materijalu došlo je i vrijeme za promociju tog istog.

Tekuća godina bendu je donijela mnošto svirki od kojih treba izdvojiti nastup ispred kultnih Wovenhand u riječkom Pogonu kulture, kao i koncertno predstavljanje na dvije međunarodne glazbene konferencije: Waves Vienna u Beču i BuSh u Budimpešti gdje je bend pobrao vrlo dobre kritike.

Podsjetimo, The Black Room glazbeno se oslanjaju na tamniji prizvuk blues rock i garage rock bendova te neo-psihodelije 80-tih i 90-tih. Tekstovi su nadahnuti osobnim pričama iz grada, s protagonistima koji žive u ozračju rocka, poezije i noćnog života. Odbacujući standardne narativne vrijednosti, The Black Room se u stihovima bave tematikama društvenog statusa, izolacije, istraživanja i postizanja osobne slobode.

  isprintaj članak