Iznenađujuće činjenice o fakultetima u SAD-u
Fakulteti se često međusobno natječu u tome koji je kampus najdomljiviji i koji će pridobiti najviše studenata. ...
Posjetili su 10 restorana brze hrane, nezadovoljni označavanjem alergena
Stručnjaci Međunarodnog instituta za potrošačka istraživanje (MIPOR) posjetili su 10 restorana brze hrane u pet slovenskih gradova i provjerili je li označavanj ...
Sa završenim studijem psihologije može se ostvariti krasan posao i napredovanje u njemu
Kako je područje psihologije toliko raznoliko, mogućnosti zaposlenja su beskrajne! ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Pacifičke zemlje i dalje poduzimaju mjere za kontrolu širenja koronavirusa Covid-19 u regiji usred pandemije u svijetu
Objavljeno: 24.03.2020. 13:14  
Tihooceanske države u povišenom stanju pripravnosti, obustavljeni letovi
Tihooceanske države u povišenom stanju pripravnosti, obustavljeni letovi

Fotografija: Vlada Fijia

 

Pacifičke zemlje i dalje poduzimaju proaktivne mjere za kontrolu širenja koronavirusa Covid-19 u regiji usred pandemije u svijetu

 

Američka Samoa uvela velika ograničenja

Na Američkoj Samoi sve su škole zatvorene, a okupljanja su od danas ograničena na ne više od 10 ljudi. U televizijskom obraćanju sinoć, guverner Lolo Matalasi Moliga rekao je da vlada čini sve kako bi zaštitila ljude od koronavirusa.

Prema novoj razini upozorenja - Code Blue, svi će obrazovni zavodi biti zatvoreni, radno vrijeme javnih službi skraćeno je, a javna okupljanja obustavljena.

Zbog sigurnosti stanovnika zatvoreni su i svi javni parkovi i sportski tereni.

 

Tonga zatvorila granice

U Tongi je vlada zatvorila granice na dva tjedna i sve dolazne letove barem do 6. travnja.

Također su postavili laboratorija za testiranje, osposobljavanje ljudi za rad i pripremu zaštitnih mjera za zdravstvene radnike.

Izvršni direktor ministarstva zdravstva Siale 'Akau'ola rekao je da se nada da imaju

dovoljno vremena za raspodjelu medicinske opreme i zaštitne odjeće za medicinske radnike koja stiže u Tongu u teretnom zrakoplovu, i što će im omogućiti da budemo spremni kad virus dođe.

 

Fiji Airways leti samo do Singapura

Fiji Airways obustavio je sve međunarodne letove zbog koronavirusne krize. Suspenzije će biti na snazi ​​do kraja svibnja. Iz te zrakoplovne tvrtke su priopćili kako je obustava međunarodnih letova nužna radi poštivanja različitih ograničenja granične kontrole koja su već na snazi, uključujući i njezino središte Nadi.

Današnji let od Los Angelesa do Nadija bio je posljednji.

Jedini let na raspolaganju će biti dva puta tjedno između Singapura i Nadija.

Na Fidžiju su do sada potvrdili tri slučaja zaraženih koronavirusom.

 

Putnici će na Havajima trebati u 14-dnevnu karantenu

U međuvremenu, Hawaiian Airlines najavio je smanjenje svojih dugolinijskih letova do kopna SAD-a i do Američke Samoe, počevši od ovog tjedna, kada Hawai'i zbog pandemije započinje svoje 14-dnevno karantensko ponašanje.

Putnici u tu američku državu morat će u karanteni služiti 14 dana.

Hawaiian Air obvezao se osigurati jedan dnevni non-stop let između Honolulua i Los Angelesa i jedan let između Honolulua i Američke Samoe kako bi se osigurala osnovna linija.

 

Samoa ponovno otvara zračnu rutu za dva hitna leta

Samoanska vlada ponovno je otvorila zračnu rutu s američkom Samoom za dva hitna leta za prijevoz stranih državljana na američko područje koji su ostali zatočeni u Apiji.

Samoa je zatvorila zračne usluge kao dio Covid-19 ograničenja, zbog čega su neki putnici ostali odsječeni od prošle subote. Među njima je skupina od 10 crkvenih službenika i njihovih supružnika, kao i dva dužnosnika teritorijalne vlade.

Guverner Američke Samoe zamolio je da se letove privremeno dozvoli kako bi se zatočeni stanovnici mogli vratiti.

Preko noći, Samoa Airways izdala je obavijest u kojoj kaže da će obavljati dva leta iz Apia za Pago Pago kako bi riješila situaciju. Prvi let polazi za Apiju danas, a drugi za sutra.

Zrakoplovna tvrtka neće uzimati putnike iz Paga Paga u Apiju.

 

Azijska banka želi pomoći

U međuvremenu, Azijska banka za razvoj razmišlja o primjeni paketa za spašavanje zbog koronavirusa u iznosu od 6,5 milijardi američkih dolara za zemlje u razvoju, uključujući one na Tihom oceanu.

Leah Gutierrez, generalna direktorica tihooceanskog odjela banke, rekla je da pomno nadgleda kako koronavirus utječe na te države. Banka je također bila u razgovorima s vladama na Tihom oceanu kako bi osigurala da njezina pomoć podrži zdravstvene i gospodarske prioritete s kojima je Tihi ocean suočen.

  isprintaj članak