Prirodan hidrogel kao ekološko rješenje za suše
Bečki znanstvenici razvili su hidrogel od potpuno prirodnih sirovina koji dugoročno poboljšava kakvoću tla. ...
Glačalo i glačanje
Kada kupujete novo glačalo obavezno provjerite ima li odgovarajući atest tj. zadovoljava li sigurnosne sustave u našoj zemlji. ...
U Baški otvorena trgovina ručno rađenih mirisnih suvenira
Nakon što su se 15 godina prodavali na štandu, ručno rađeni suveniri Kiki dobili su trgovinu. Iako je dolazak turista na Krk neizvjestan, vlasnica obrta Suzana ...
Anketa


Besplatno pogledajte blago u šest zagrebačkih muzeja
Objavljeno: 05.05.2018. 19:08  
Tjedan Europe u Zagrebu od 7. - 13. svibnja 2018.
Tjedan Europe u Zagrebu od 7. - 13. svibnja 2018.

Zagreb, Zrinjevac


Svrha je Europske godine kulturne baštine podizanje razine osviještenosti o društvenoj i gospodarskoj važnosti kulturne baštine. Građani iz svih sredina moći će sudjelovati u tisućama inicijativa i događanja diljem Europe. Cilj je doprijeti do što je moguće više ljudi, posebno djece i mladih, lokalnih zajednica i ljudi koji su rijetko u doticaju s kulturom, kako bi se promicao zajednički osjećaj odgovornosti.

 

Pozivamo vas da u Tjednu Europe, od 7. - 13. svibnja 2018. besplatno pogledate blago u 6 zagrebačkih muzeja:

- Tehnički muzej Nikola Tesla - 8. do 13.5. (besplatan ulaz samo na pojedinačne posjete zbirkama muzeja)

- Muzej suvremeni umjetnosti, Zagreb - 8. do 11.5.

- MUO - Muzej za umjetnost i obrt / Museum of Arts and Crafts - 9. do 11.5. (besplatan ulaz samo na pojedinačne posjete izložbi Šezdesete u Hrvatskoj – Mit i stvarnost i Stalni postav MUO)

- Hrvatski muzej naivne umjetnosti - 7. do 13.5.

- Arheološki muzej u Zagrebu - AMZ - 8. do 13.5.

- Muzej Dražen Petrović (besplatan ulaz samo na pojedinačne posjete zbirkama muzeja) - 7. do 13.5.

 

Tibor Navracsics, povjerenik za obrazovanje, kulturu, mlade i sport, Tibor Navracsics, je prilikom proglašenja Europske godine kulturne baštine, izjavio: „Kulturna je baština u središtu europskog načina života. Ona nas određuje i stvara osjećaj pripadnosti. Kulturna baština ne obuhvaća samo književnost, umjetnost i predmete, nego i obrte koje učimo, priče koje pričamo, hranu koju jedemo i filmove koje gledamo. Moramo cijeniti i čuvati svoju kulturnu baštinu za buduće naraštaje. Ova godina puna proslava bit će divna prilika da potaknemo sve građane, a posebno mlade, da se upoznaju s kulturnom raznolikošću Europe te razmisle o mjestu kulturne baštine u našem životu. Ona nam omogućuje da razumijemo prošlost i da na njoj izgradimo budućnost.”

Fotografija: izvor Facebook

  isprintaj članak