Novozelandski portal AJ Hackett je tražio da napravi dogovor s Vanuatuom oko prava na bungee jumping
Na otoku Pentecost, jednom od 83 otoka koji čine Vanuatu, stanovnici vezuju vinovu lozu oko gležnjeva prije negoli skoče s 10-metarske drvene platforme. ...
Bečki javni prijevoz postavio nevjerojatan rekord
Autobusi i ovaj put prednjače po prijeđenoj udaljenosti – protekle su godine prevalili čak 39,6 milijuna kilometara. Slijede ih tramvaji s 22,9 milijuna te vlak ...
Biti elegantan muškarac
Postoje stvari o kojima ne razmišljamo, ali su toliko bitne za dojam koji ostavljamo. ...
Anketa


Besplatno pogledajte blago u šest zagrebačkih muzeja
Objavljeno: 05.05.2018. 19:08  
Tjedan Europe u Zagrebu od 7. - 13. svibnja 2018.
Tjedan Europe u Zagrebu od 7. - 13. svibnja 2018.

Zagreb, Zrinjevac


Svrha je Europske godine kulturne baštine podizanje razine osviještenosti o društvenoj i gospodarskoj važnosti kulturne baštine. Građani iz svih sredina moći će sudjelovati u tisućama inicijativa i događanja diljem Europe. Cilj je doprijeti do što je moguće više ljudi, posebno djece i mladih, lokalnih zajednica i ljudi koji su rijetko u doticaju s kulturom, kako bi se promicao zajednički osjećaj odgovornosti.

 

Pozivamo vas da u Tjednu Europe, od 7. - 13. svibnja 2018. besplatno pogledate blago u 6 zagrebačkih muzeja:

- Tehnički muzej Nikola Tesla - 8. do 13.5. (besplatan ulaz samo na pojedinačne posjete zbirkama muzeja)

- Muzej suvremeni umjetnosti, Zagreb - 8. do 11.5.

- MUO - Muzej za umjetnost i obrt / Museum of Arts and Crafts - 9. do 11.5. (besplatan ulaz samo na pojedinačne posjete izložbi Šezdesete u Hrvatskoj – Mit i stvarnost i Stalni postav MUO)

- Hrvatski muzej naivne umjetnosti - 7. do 13.5.

- Arheološki muzej u Zagrebu - AMZ - 8. do 13.5.

- Muzej Dražen Petrović (besplatan ulaz samo na pojedinačne posjete zbirkama muzeja) - 7. do 13.5.

 

Tibor Navracsics, povjerenik za obrazovanje, kulturu, mlade i sport, Tibor Navracsics, je prilikom proglašenja Europske godine kulturne baštine, izjavio: „Kulturna je baština u središtu europskog načina života. Ona nas određuje i stvara osjećaj pripadnosti. Kulturna baština ne obuhvaća samo književnost, umjetnost i predmete, nego i obrte koje učimo, priče koje pričamo, hranu koju jedemo i filmove koje gledamo. Moramo cijeniti i čuvati svoju kulturnu baštinu za buduće naraštaje. Ova godina puna proslava bit će divna prilika da potaknemo sve građane, a posebno mlade, da se upoznaju s kulturnom raznolikošću Europe te razmisle o mjestu kulturne baštine u našem životu. Ona nam omogućuje da razumijemo prošlost i da na njoj izgradimo budućnost.”

Fotografija: izvor Facebook

  isprintaj članak