Hotel Russo-Balt u Moskvi - nevjerojatan hotel za ljubitelje secesije
Ako se želite osjećati pravim aristokratom, izaberite najbolji luksuzni butik hotel u Moskvi - hotel Russo Balt Moskva. ...
Jeste li seksi?
Ukus u oblačenju pokazuje, htjeli to ili ne, vaš smisao za erotsko prikazivanje. ...
Taj predivni Peking uskoro na programu HRT-a
HRT od 12. svibnja počinje s emitiranjem dokumentarnih filmova pod nazivom Taj predivni Peking. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Zdravlje
Znate li što je lokomotorni sustav?
Objavljeno: 19.02.2021. 22:11  
Tjelesni i psihički umor
Tjelesni i psihički umor

Lokomotorni sustav čine kosti, mišići, zglobovi, ligamenti, tetive, hrskavice, zglobna čahura i slično. Znate li da je je u pravilu prvi na udaru umora. 

 

Napisao: Željko Marušić

Upravo činjenica da je lokomorni sustav prvi na udaru umora razlog je da razmislite koliko vremena i kako ga koristite za odmor! Naime, ovdje nije riječ samo o tjelesnom, iako je prvenstveno o njemu riječ, već i o psihičkom umoru.

Dakle, tjelesni umor ne nastaje samo u teretani ili prilikom vježbanja ili teškog tjelesnog rada. Nastaje i kod dugotrajnog sjedenja, nepromijenjenih pokreta i slično.

Psihički umor nastaje od premorenosti zbog napetog razmišljanja do nezadodovljstva životom. Kod njega je vrijeme da u potpunosti promijenite način života.

 

Kako se riješiti umora

Za početak, kod psihičkog umora najbolje je otići istuširati se i to tako da se glavu tuša namjesti na lagani nježni mlaz kao kod rominjanja proljetne kišice. Tako, stojeći izpod tuša, povremeno mijenjajte temperaturu vode i razmišljajte kako se nalazite negdje u prirodi. Najbolje je zamisliti neki određeni doživljaj koji vam je izazvao osobitu ugodu. 

Kod tjelesnog umora možete posegnuti za istim načinom rješavanja. No, umjesto razmišljanja o nekom lijepom doživljaju osluškujte tijelo. Počnite osjećati kako vam se polako opušta tjeme, zatim kako nestaje umor iz očiju i kapaka, prijeđite na vrat, ramena, prvo jednu pa drugu ruku, osjetite lakoću u kralježnici, prvo jednoj pa drugoj nozi… Posebno se posvetite listovima i osjetite kako nestaje bilo kakav osjećaj težine. Na kraju se usredotočite na drugu čakru (područje spolovila) i osjetite kako nailazi ugodna energija.

Samo nemojte reći da nemate desetak minuta vremena za boravak pod tušem! Um, duša i tijelo će vam biti prezahvalni i donijeti vam novu energiju. Zapamtite: mi smo vlastiti iscjeljitelji!

 

Ukoliko ste u većoj nevolji obratite se bioenergetičaru (iscjeljitelju).

 

  isprintaj članak