Pakiranje stvari za piknik u kovčeg ili naprtnjaču
Ukoliko niste pripremljeni, dragocjena prilika za odličan piknik može biti propuštena! ...
Argentina dopušta odabir spola "x" u osobnim dokumentima
Međunarodna organizacija za civilno zrakoplovstvo (ICAO) već prepoznaje osobne dokumente s rodom x, koji uključuju ljude koji se identificiraju izvan tradiciona ...
Pogledajte kako odmara zgodni Fran
Fran FM posljednjih mjeseci stalno puni medije. Njegove pjesme „Influencerica“ i „Me gusta“ postale su sastavni dio svakog radijskog glazbenog programa, no prij ...
Anketa


NALAZITE SE U
Ukrasite peršinom, prehrambenim kvascem i začinima po vašem izboru
Objavljeno: 22.03.2020. 15:25  
Tjestenina s piletinom i gljivama na biljnoj bazi
Tjestenina s piletinom i gljivama na biljnoj bazi

Tjestenina s piletinom i gljivama na biljnoj bazi

(Obrok za jednu osobu)

 

Potrebno:

pileća prsa od soje 380 g, odmrznuta i narezana na trakice

1 srednji luk, nasjeckan

250 g gljiva po izboru

3 češnja češnjaka, mljevena

1 - 2 žlice peršina

1 - 2 žlice jadranskog začinskog bilja

1 žlicu mješavine brašna bez glutena 

3 žlice prehrambenog kvasca (Nutritional Yeast)

1 šalica mlijeka od badema ili zobenog, zagrijano

½ pakiranja tjestenine od leće ili slanutka

sok jednog limuna

organsko kokosovo ulje bez mirisa za prženje

 

Priprema:

1. Pržite narezana pileća prsa od soje u kokosovom ulju u tavici s neprijanjajućem dnom 10 do 12 minuta, dok izvana ne postane blago hrskava. Staviti na stranu.

2. Luk, češnjak i gljive narežite u zasebnu tavu i pospite začinskim biljem.

 

Priprema u zdjeli:

1. Pomiješajte brašno i prehrambeni kvasac zajedno.

2. Dodajte malo bademovog ili zobenog mlijeka da napravite tjesteninu.

3. Dodajte sok jednog limuna i promiješajte.

4. Dodajte umak u smjesu gljiva, luka i češnjaka i dobro promiješajte.

5. Lagano pirjajte 15 minuta, često miješajući.

6. Dodajte pržene trakice pilećih prsa od soje i nastavite lagano miješati.

7. Poslužite na vrhu tjestenine ili umiješajte tjesteninu.

8. Ukrasite peršinom, prehrambenim kvascem i začinima po vašem izboru.

  isprintaj članak