Ricci Guarnaccio prebacuje odlazak u Australiju na rujan ili listopad
Ricci Guarnaccio, bivša zvijezda Geordie Shorea, otkrio je da je koronavirus sabotirao njegove planove za preseljenje u Australiju. ...
Pandemija prijeti glađu u zemljama koje se oslanjaju na uvoz
Pandemija koronavirusa prijeti da će dovesti do nestašice hrane stotinama milijuna ljudi, posebno u Africi, upozorili su jučer Ujedinjeni narodi. ...
Samo do 1560. godine ubijeno je oko 15 milijuna ljudi
Papa Aleksandar VI. izdao je nekoliko papinskih bula u kojima se otvoreno zagovara i opravdava porobljavanje domorodačkih naroda Kariba i Amerike, sve to u kori ...
Anketa


NALAZITE SE U
Ukrasite peršinom, prehrambenim kvascem i začinima po vašem izboru
Objavljeno: 22.03.2020. 15:25  
Tjestenina s piletinom i gljivama na biljnoj bazi
Tjestenina s piletinom i gljivama na biljnoj bazi

Tjestenina s piletinom i gljivama na biljnoj bazi

(Obrok za jednu osobu)

 

Potrebno:

pileća prsa od soje 380 g, odmrznuta i narezana na trakice

1 srednji luk, nasjeckan

250 g gljiva po izboru

3 češnja češnjaka, mljevena

1 - 2 žlice peršina

1 - 2 žlice jadranskog začinskog bilja

1 žlicu mješavine brašna bez glutena 

3 žlice prehrambenog kvasca (Nutritional Yeast)

1 šalica mlijeka od badema ili zobenog, zagrijano

½ pakiranja tjestenine od leće ili slanutka

sok jednog limuna

organsko kokosovo ulje bez mirisa za prženje

 

Priprema:

1. Pržite narezana pileća prsa od soje u kokosovom ulju u tavici s neprijanjajućem dnom 10 do 12 minuta, dok izvana ne postane blago hrskava. Staviti na stranu.

2. Luk, češnjak i gljive narežite u zasebnu tavu i pospite začinskim biljem.

 

Priprema u zdjeli:

1. Pomiješajte brašno i prehrambeni kvasac zajedno.

2. Dodajte malo bademovog ili zobenog mlijeka da napravite tjesteninu.

3. Dodajte sok jednog limuna i promiješajte.

4. Dodajte umak u smjesu gljiva, luka i češnjaka i dobro promiješajte.

5. Lagano pirjajte 15 minuta, često miješajući.

6. Dodajte pržene trakice pilećih prsa od soje i nastavite lagano miješati.

7. Poslužite na vrhu tjestenine ili umiješajte tjesteninu.

8. Ukrasite peršinom, prehrambenim kvascem i začinima po vašem izboru.

  isprintaj članak