Život bez muke i nereda
Jeste li se sjetili kupiti jeftinu plastičnu foliju i njome zaštititi radnu površinu prilikom rada za koji smatrate da će je dosta zaprljati? Kad završite jedno ...
Pet načina kako pronaći pravog životnog partnera
Postoje razne stvari koje nekome mogu otežati pronalazak srodne duše, počevši od previše zauzetosti poslom, nespojivosti itd. Postoje čak i oni koji su odlučili ...
Kostarika je proglašena najsretnijom zemljom u Latinskoj Americi
Ovo istraživanje mjeri očekivano trajanje života, BDP po stanovniku, doživljaj korupcije, slobodu donošenja odluka, podršku drugih ljudi u teškim vremenima i ve ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Ukrasite peršinom, prehrambenim kvascem i začinima po vašem izboru
Objavljeno: 22.03.2020. 15:25  
Tjestenina s piletinom i gljivama na biljnoj bazi
Tjestenina s piletinom i gljivama na biljnoj bazi

Tjestenina s piletinom i gljivama na biljnoj bazi

(Obrok za jednu osobu)

 

Potrebno:

pileća prsa od soje 380 g, odmrznuta i narezana na trakice

1 srednji luk, nasjeckan

250 g gljiva po izboru

3 češnja češnjaka, mljevena

1 - 2 žlice peršina

1 - 2 žlice jadranskog začinskog bilja

1 žlicu mješavine brašna bez glutena 

3 žlice prehrambenog kvasca (Nutritional Yeast)

1 šalica mlijeka od badema ili zobenog, zagrijano

½ pakiranja tjestenine od leće ili slanutka

sok jednog limuna

organsko kokosovo ulje bez mirisa za prženje

 

Priprema:

1. Pržite narezana pileća prsa od soje u kokosovom ulju u tavici s neprijanjajućem dnom 10 do 12 minuta, dok izvana ne postane blago hrskava. Staviti na stranu.

2. Luk, češnjak i gljive narežite u zasebnu tavu i pospite začinskim biljem.

 

Priprema u zdjeli:

1. Pomiješajte brašno i prehrambeni kvasac zajedno.

2. Dodajte malo bademovog ili zobenog mlijeka da napravite tjesteninu.

3. Dodajte sok jednog limuna i promiješajte.

4. Dodajte umak u smjesu gljiva, luka i češnjaka i dobro promiješajte.

5. Lagano pirjajte 15 minuta, često miješajući.

6. Dodajte pržene trakice pilećih prsa od soje i nastavite lagano miješati.

7. Poslužite na vrhu tjestenine ili umiješajte tjesteninu.

8. Ukrasite peršinom, prehrambenim kvascem i začinima po vašem izboru.

  isprintaj članak