Pandemija prijeti glađu u zemljama koje se oslanjaju na uvoz
Pandemija koronavirusa prijeti da će dovesti do nestašice hrane stotinama milijuna ljudi, posebno u Africi, upozorili su jučer Ujedinjeni narodi. ...
Samo do 1560. godine ubijeno je oko 15 milijuna ljudi
Papa Aleksandar VI. izdao je nekoliko papinskih bula u kojima se otvoreno zagovara i opravdava porobljavanje domorodačkih naroda Kariba i Amerike, sve to u kori ...
Dezinfekcija doma na pametan način
Kako najbolje pristupiti čišćenju u kućanstvu, kao i prepoznati i dezinficirati neka mjesta s uobičajenim žarištem klica. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Prepoznata postignuća pobjedom nad Australijom
Objavljeno: 12.11.2019. 08:59  
Tonga proglasila državni praznik kako bi proslavila pobjedu u ragbi ligi
Tonga proglasila državni praznik kako bi proslavila pobjedu u ragbi ligi

Tonga će državnim praznikom proslaviti pobjedu nad Australijom za vrijeme ragbi lige Kup Oceanije između Australian Kangaroos i Tonga Invitational XIII održanom u Eden parku, Auckland (Australija), 2. studenog 2019. godine.

Vlada je odobrila da se petak, 15. studenoga, proglasi posebnim praznikom za cijelu zemlju. "Ovime će se slaviti postignuće, izvanredne performanse i talente igrača Tonga", navodi se u priopćenju.

Prije toga je Pohiva Tu'i'onetoa, predsjednik Vlade Tonge, zahvalio timu na onome što je nazvao njihovim nevjerojatnim pobjedama. Ragbi tim, poznat kao Kau To'a, pobijedio je u posljednjih mjesec dana Veliku Britaniju i svjetkog prvaka – Ausraliju.

_______________________________ 

Tonga

Tonga, službeno Kraljevina Tonga (Tongan Fakatuʿi ʿo Tonga), koju nazivaju i Prijateljski otoci, država je na jugozapadu Tihog oceana. Sastoji se od oko 170 otoka, a nastanjuje ih nešto više od stotinu tisuća stanovnika. 

Tonga ima semitropsku klimu, osim na najsjevernijim otocima, gdje vladaju zaista tropski uvjeti. Temperature se kreću između 16 i 21 ° C, u lipnju i srpnju i dostižu 27 ° C. Srednja godišnja vlažnost zraka je 77 posto. Sjeverni otoci, koji su najbliži Ekvatoru, posebno su osjetljivi na tajfune, koji se obično javljaju između prosinca i travnja.


  isprintaj članak