Prirodan hidrogel kao ekološko rješenje za suše
Bečki znanstvenici razvili su hidrogel od potpuno prirodnih sirovina koji dugoročno poboljšava kakvoću tla. ...
Glačalo i glačanje
Kada kupujete novo glačalo obavezno provjerite ima li odgovarajući atest tj. zadovoljava li sigurnosne sustave u našoj zemlji. ...
U Baški otvorena trgovina ručno rađenih mirisnih suvenira
Nakon što su se 15 godina prodavali na štandu, ručno rađeni suveniri Kiki dobili su trgovinu. Iako je dolazak turista na Krk neizvjestan, vlasnica obrta Suzana ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Oko 800.000 članova programa vjernosti Emirates Skywards u posljednjih 12 mjeseci prikupilo je više od 1,5 milijardi nagradnih milja
Objavljeno: 29.10.2019. 07:58  
Treća godina strateškog partnerstva Emiratesa i flydubaija
Treća godina strateškog partnerstva Emiratesa i flydubaija

 

Treća godina strateškog partnerstva Emiratesa i flydubaija 

 

U povodu proslave treće uzastopne godine tog partnerstva, Njegovo Veličanstvo Šeik Ahmed bin Saeed Al Maktoum, predsjednik i glavni izvršni direktor Grupacije Emirates i zrakoplovne tvrtke flydubai izjavio je: "Strateško partnerstvo između Emiratesa i flydubaija vrlo je uspješno i pruža mnoge koristi putnicima obiju zrakoplovnih tvrtki, ali je isto tako korisno i za Dubai. U budućnosti, Emirates i flydubai nastavit će razvijati partnerstvo kako bi pružili još bolje putničko iskustvo i kako bi putnicima i dionicima pružali veću vrijednost.”

Emiratesovim putnicima trenutno su na raspolaganju 94 odredišta unutar mreže flydubaija preko Međunarodne zračne luke Dubai (DXB), a putnici flydubaija mogu birati između 143 Emiratesove destinacije. Na razini svijeta, omiljena odredišta unutar mreže flydubaija koje putnici Emiratesa najčešće biraju su: Beograd, Bukurešt, Katanija, Katmandu, Kijev, Kilimanjaro, Krakov, Salalah, Tbilisi i Zanzibar.

Strateško partnerstvo između Emiratesa i flydubaija na odabranim tržištima nadmašuje osnovne uvjete codesharea i uključuje inicijative koje obuhvaćaju komercijalne aktivnosti poput koordinacije rasporeda letova kako bi se putnicima ponudile privlačnije cijene, usklađivanje neometanog protoka putnika obiju zrakoplovnih tvrtki te usklađivanje programa vjernosti kako bi se putnicima omogućilo bolje i lakše prikupljanje te korištenje nagradnih milja.

 

Bolja povezanost u Dubaiju

Letovi prema dodatnih sedam odredišta 27. listopada premješteni su s operativne baze flydubaija smještene na Terminalu 2 na Terminal 3 u Međunarodnoj zračnoj luci Dubai. Na taj se način putnicima osigurava besprijekorna povezanost te neometano i brže vrijeme presjedanja. Taj potez znači da će putnici moći uživati u kraćim razdobljima presjedanja i svoj će idući let u Dubaiju čekati svega 90 minuta.

Letovi iz Dubaija prema odredištima Almaty, Basra, Dar es Salaam, Kilimanjaro, Nur-Sultan, Sofija i Zanzibar polaze s Terminala 3, čime je broj flydubaijevih odredišta dostupnih iz međunarodne zračne luke Dubai s Terminala 3 porastao na 22.

 

Više pogodnosti u okviru zajedničkog programa lojalnosti

Emirates Skywards postao je zajednički program lojalnosti dostupan Emiratesovim putnicima, ali i putnicima flydubaija u kolovozu 2018. godine nudeći članovima veću udobnost i jednostavnost s jednom valutom i jedinstvenim načinom prikupljanja i otkupa nagradnih milja.

Otkup nagradnih milja u svrhu upgradea leta i dalje je omiljena mogućnost, a članovi programa vjernosti u prošloj su godini iskoristili oko 500 milijuna nagradnih milja na letovima flydubaija. Najpopularnija odredišta bili su Dubai, Bejrut, Karachi, Aleksandrija, Tbilisi, Sabiha Gokcen, Bukurešt i Baku.

Zajednička baza od preko 25 milijuna članova programa Skywards također je aktivnija nego ikad prije, a program lojalnosti nastavlja poboljšavati svoj partnerski portfelj povećavanjem mogućnosti za prikupljanje i iskorištavanje nagradnih milja. Uz to, putnicima je omogućeno brže stjecanje nove razine članstva te mogu uživati u pogodnostima kao što je ulazak u lounge-salone u odabranim zračnim lukama i brži check-in.

 

Učinkovitost mreže i rasporeda

Spomenuto je partnerstvo omogućilo objema zrakoplovnim tvrtkama bolju iskorištenost svoje mreže i uporabu zrakoplova. Tim se pristupom putnicima pruža usluga tijekom cijele godine, a istovremeno se stvaraju prilike za razvoj obiju tvrtki na novim tržištima.

Primjer je sezonsko preuzimanje letova na relaciji Dubai-Zagreb gdje Emirates upravlja širokotrupnim zrakoplovom tipa Boeing 777-ER za vrijeme ljetnog rasporeda letenja, dok flydubai preuzima letove na spomenutoj ruti tijekom zimskog rasporeda letenja. 

Let na ruti Dubai-Yangon 10. prosinca također će umjesto Emiratesa preuzeti flydubai, što će Emiratesu omogućiti usmjeravanje na razvoj tržišta u Tajlandu i Kambodži.

Uspješna mrežna optimizacija zrakoplova na letovima za Multan, Mashad, Bangkok, Dhaku i Male omogućila je flydubaiju da se posveti otvaranju novih tržišta, uključujući Krakov, Kataniju, Helsinki, Napulj, Soči i Krabi.

Emirates i flydubai nastavljaju blisko surađivati na usklađivanju rasporeda letova s ciljem poboljšanja povezanosti i povećanja mogućih odredišta obiju tvrtki.

  isprintaj članak