Drevni kosturi poznati kao "Ljubavnici iz Modene" su mladići
Dva su mladića dakle, mogli biti ratni drugovi ili prijatelji, umrli zajedno tijekom okršaja i tako pokopani unutar istog groba “ ...
Mjesec na dan rođenja utječe na naše osobine
Ukoliko ste rpđeni u vrijeme punog Mjeseca potpuno ste drugačiji od osoba rođenih u doba polumjeseca. ...
Bosch započinje sezonu grijanja novim rap videozapisom
IFA 2019.: sezona počinje uz pametni i povezani sustav grijanja EasyControl ...
Anketa


NALAZITE SE U > Ljepota
Tretmani protiv celulita, za mršavljenje, opuštanje, stimulaciju energije, vulkanskim kamenjem i kisikom za oporavak kože
Objavljeno: 02.07.2017. 12:44  
Tretmani za ljepotu kojima nećete odoljeti
Tretmani za ljepotu kojima nećete odoljeti

I kod nas možete sebi priuštiti posebnu njegu u salonima u kojima vlada ugodno ozračje i u kojima radi stručno osoblje. Kako bismo vam olakšali put do ljepote, evo malog vodiča najnovijih hitova iz salona ljepote.

 

Techni spa – tretman protiv celulita

Techni spa je uređaj za dermo-lipo-aspiraciju francuske kozmetičke kuće Guinot. Pomoću njega riješit ćete se celulita, zategnut ćete kožu, a vaši mišići će postići izgled kao da ste redovno vježbali u teretani. Ovaj uređaj kombinira tri metode u jednom tretmanu: 

1. Djeluje na tjelesnoj razini – vakuum aspiracija omogućava da se dubinski uništi vezno tkivo oko grupica masnih stanica (celulita)

2. Biološko djelovanje – zasniva se na ionizaciji. Brzo prodiranje aktivnih tvari u kožu potiče razgradnju celulita, odnosno ubrzava postizanje tonusa.

3. Mišićna stimulacija – ubrzava se izbacivanje otrova iz tijela, a istovremno se oblikuje mišiće. Jedna od najvažnijih karakteristika tretmana Techni spa aparatom jest rezultat koji je vidljiv već poslije prvog tretmana.

Kako se izvodi tretman

Prvi korak predstavlja pripremu kože na koju se nanosi pripravak za piling (miris papaje) kojim se uklanja površinski sloj kože koji čine izumrle stanice kako bi se omogućilo bolje prodiranje aktivnih sastojaka. Drugi korak je nanošenje posebnog gela za mršavljenje ili zatezanje koji sadrži aktivne tvari. Treći korak je nanošenje posebne kreme za mršavljenje, odnosno zatezanje. Krema se nanosi masažom i veoma brzo se upija.

Tretman aparatom Techni Spa je vrlo ugodan i, što je najvažnije, odmah ćete osjetiti da je koža puno nježnija na dodir.

Preporučuje se od 3 do 20 tretmana. Već nakon trećeg tretmana primjetan je gubitak od jednog do tri cm u obujmu, a kod osoba s većim viškom kilograma 12 tretmana donosi smanjenje za dva konfekcijska broja.

 

Absolue Minceur

To je ručni tretman pomoću kojeg se postiže lokalno mršavljenje i uklanjanje celulita, ali i zatezanje kože na problematičnim dijelovima tijela. Ovim tretmanom tijelo se oslobađa toksina, a mogućnost ciljanog tretmana omogućava da se riješite viška na primjer na stražnjici, butinama, struku ili recimo da zauvijek kažete zbogom jastučićima s unutrašnje strane koljena. Tretman se zasniva na blagotvornom djelovanju crvene gline koja je vulkanskog podrijetla i potječe s juga Francuske, a pridonosi mršavljenu. Ukoliko vam je potrebno samo da zategnete kožu i opustite se, upotrebljava se zelenu glinu s riječnog dna na sjeveru Francuske.

Kako se izvodi tretman

Prvi korak podrazumijeva piling kože koji omogućuje bolje prodiranje aktivnih tvari. Drugi korak, ovisno o rezultatu koji želite postići, bira se ulje koje će terapeut finom masažom i posebnim pokretima nanijeti na vašu kožu. Treći korak je zamatanje tijela u glinu koja hrani kožu, jača zidove kapilara i osigurava njihovu bolju prokrvljenost. Nakon nanošenja gline, tijelo se umotava u foliju radi boljeg upijanja u trajanju od 15 minuta. Četvrti korak je tuširanje nakon koga se može primijetiti lakoća u kretanju i opuštenost čitavog tijela. Nakon toga se nanosi gel s lipokinazom (anticelulit) ili krema "Longue Vie Corps" koja sadrži 54 aktivna sastojka i služi za obnovu kože i sprečavanje strija kod osoba koje mršave.

Sam tretman je izuzetno ugodan, a osim zategnutije, nježnije kože i opouštanja, osjeća se priliv energije i boljeg raspoloženja.

Nakon samo jednog tretmana u kombinaciji s jednim Techni spa tretmanom postiže se isti učinak kao da ste mjesec dana išli na aerobik.

 

Topla čokolada – tretman za opuštanje

Masaža toplom čokoladom je posebno iskustvo. U ovom tretmanu koristi se topla čokolada kozmetičke kuće "Klapp". Pokreti kojima se izvodi masaža su vrlo nježni, tako da njezin drugi naziv: najnježnije iskustvo –ima smisla. Ovaj tretman dovodi tijelo u harmoniju, na taj način što se receptore kože prepušta uživanju u čokoladi, čime se postiže učinak potpune smirenosti i uživanja. Čokolada sadrži kako polifenole, aktivne materije koje djeluju kao konzervansi. Pomoću njih, koža se oslobađa od slobodnih radikala koji se ovim putem neutraliziraju. Prirodni maslac – djeluje na kožu tako što skida masnoću i vezuje vodu, a bademovo ulje bogato mineralima, nezasićenim masnim kiselinama i vitaminima A, B, C izuzetno je bitno za njegu kože.

Kako se izvodi tretman

Već nekoliko minuta nakon početka masaže potpuno ćete se isključititi i prepustiti glazbi čiji taktovi su u skladu s pokretima masera. Imat ćete osjećaj kao da plovite na valovima, a ako pri tom dodate miris čokolade (koju žene obožavaju), onda vam je jasno da se ovdje radi o nesvakidašnjem zadovoljstvu. Nakon masaže koža je meka i sjajna. Masaža povećava količinu kisika u mišićima i potiče cirkulaciju u krvotoku kože. Pri tome se potiče proizvodnja elastina u koži kako bi se poboljšala i njena elastičnost. Ovaj tretman predstavlja savršen način da uživate u mirisu čokolade, ugodnoj glazbi namijenjenoj za tu priliku i ono što je najvažnije – vrlo nježnoj, ali učinkovitoj koži.

 

Chi Yang – tretman za stimuliranje energije

Chi Yang predstavlja tretman kojim ćete se uz pomoć pripravaka, čiji sastojci potječu s Dalekog istoka, djelotvorno riješiti negativne energije i napetosti. Masaža uključuje stimulaciju akupunkturnih točaka na tijelu čime se postiže osjećaj dobrog stanja, harmonije i opuštenosti. Masaža se izvodi "Klappovim" Chi Yang zlatnim uljem koje, osim čestica 22 – karatnog zlata koje ima izvanredan utjecaj na stanice kože i čini da koža zrači, sadrži i ekstrakte jojobe, yi-yi ren-a, vitamine E i C koji pospješuju samoobranu kože, izoliraju slobodne radikale i ubrzavaju diobu stanica.

Kako se izvodi tretman

Masaža traje sat vremena, počinje istezanjem vrata i ruku toplim kompresama i stimuliranjem energetskih točaka, kako bi se klijent opustio i pripremio za dalji tijek tretmana. Pomoću posebnih zahvata otklanjaju se energetske blokade, oslobađaju meridijani i popravlja raspoloženje. Tretman se izvodi uz posebno za tu svrhu skladanu glazbu koja pridonosi još boljem učinku.

Riječ je o vrlo nježnom i ugodnom tretmanu, a glazba koja se čuje djeluje vrlo opuštajuće. Nakon svega, koža je izuzetno meka i ima zdrav sjaj, a vi osjećate priljev pozitivne energije.

 

Hot Stones – tretman vulkanskim kamenjem

Zasniva se na korištenju geomagnetskih svojstava kamenja i njihove energije. Toplina koju prenosi kamenje utječe na smanjivanje napetosti, oslobađanje od negativne energije čime se smanjuje napetost u mekom tkivu i meridijanima. Toplo kamenje postavlja se na energetske točke tijela čime se utječe na poboljšanje funkcija organizma. Ovaj tretman zasniva se na vjerovanju da tijelo ima sedam energetskih slojeva koji imaju niti nevidljive golim okom čija je uloga provesti energiju u energetske kanale koji se zovu čakre. Nakon svakog tretmana kamenje se opere i stavlja stajati u morskoj soli kako bi se napunilo energijom. Set se sastoji od 82 kamena različitog porijekla (vulkansko ili poludrago). Uz kamenje koristi se ulje od koštica grožđa čija je uloga da omogući da kamenje bolje klizi.

Tretman traje sat vremena i počinje raspoređivanjem toplog vulkanskog kamenja na određena mjesta na tijelu. Kamenje je zagrijano na 47 stupnjeva. Nakon toga počinje se s masažom pri kojoj se koristi ulje od koštica grožđa i naravno – kamenje. Masažom se postiže bolja cirkulacija, poboljšavaju se limfni tokovi i popravlja opće stanje organizma.

Masaža ima izuzetno opuštajuće djelovanje, tako da ćete nakon nje osjetiti priljev energije i dobrog raspoloženja.

 

Kisik – tretman za regeneraciju kože

Tretman lica kisikom potiče rad stanica i povećava njihovu sposobnost upojanja kisika. Poboljšava se stanično disanje, čime se sposobnost regeneracije povećava za jednu trećinu i stanice kože primaju dodatnu energiju. Rezultati tretmana u vidu smanjenja dubine bora, bolje hidratacije, nježnijeg i zdravijeg izgleda kože mogu se primijetiti odmah.

Sam tretman kisikom sastoji se od nekoliko faza:

1.         Čišćenje lica losionom i bezalkoholnim tonikom

2.         Nanošenje pilinga

3.         Ampula s kisikom se umasira u kožu. Posebna kombinacija aktivnih tvari potiče cirkulaciju i aktivira proizvodnju kisika

4.         Gel maska s kisikom je najvažniji korak u tretmanu. Nanosi se nježnim pokretima i ostavlja da stoji 10 – 15 minuta.

5.         Krema s kisikom nanosi se na lice i masira ga se posebnim pokretima

6.         Tretman se završava nanošenjem tekućine s kisikom na lice, vrat i dekolte

Lice je osvježeno i nježnije, a potpuni učinak se može primijetiti nakon nekoliko sati kada koža dobiva još zdraviji izgled. Plitke bore potpuno nestaju, a one dublje su vidno ublažene. Tretman je izvrstan za sve one koji bi da, pored njege i otklanjanje bora, otklone štetne učinke duhanskog dima na kožu.

 

  isprintaj članak