Stvari koje nikako ne pripadaju u perilicu rublja
Ako želite uštedjeti novac i ako želite da vaša perilica rublja dobro i dugo radi, onda budite oprezni da sljedeći predmeti ne uđu u nju. ...
Djeca, škola i zaštitne maske za lice
I učenici i studenti u Nizozemskoj ne moraju nositi maske za lice, čak ni učitelji i starija djeca iako su se neki učitelji opirali takvoj "slobodi”. ...
Kako najbolje iskoristiti vrijeme za učenje kod kuće
Slijedite ove jednostavne savjete i stvorite uvjete za učenje kod kuće. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Izdvojeno
Hrvati ipak nisu među najstarijima
Objavljeno: 25.08.2020. 08:38  
Tri najstarija naroda Europe
Tri najstarija naroda Europe

Snimio: Renato Jagustović

Europa se nalazi u nevolji. Tako su najstariji narodi, po prosjeku godina stanovništva, Nijemci (prosječna starost je 45,5 godina), Talijani (prosječna starost je 44,4 godina) i - Srbi (43 godine). Jedan od razloga je i produženje očekivanog trajanja života. Tako se od 2002. do 2019. godine životni vijek Europljana produžio sa 72,3 na 75,7 godina.

UNICEF je proučio statistike i zaključio da je očekivana dužina života za djecu rođenu 2019. godine 75 godina.


Japansku djecu očekuje najduža starost

Bolji uvjeti života omogućavaju ljudima duži život čemu je najbolji dokaz Japan u kome osobe starije od 65 godina čine čak trećinu stanovništva, a očekivani prosječni životni vijek djece rođene u Japanu danas iznosi čak 83 godine.

 

"Najplodnija" država na svijetu

Afrička država Niger je službeno "najplodnija” država svijeta budući da u njemu prosječna žena rodi 7,2 djece, ali je, nažalost, istovremeno smrtnost novorođenčadi među najvišima na svijetu. U ovoj državi je čak 49 posto stanovništva mlađe od 15 godina.

  isprintaj članak