Odjeća za pustolovna putovanja
Prirodna vlakna poput svile i vune, koliko god mislili da su otporna, neće izdržati pustolovna putovanja. ...
Pospremanje u svrhu zdravlja
Ovi kišoviti jesenski dani, kada nam se ne izlazi na dosadnu jesenku kišu, najbolji su za čišćenje od stvari koje obično zanemarujemo. ...
Prigodna poštanska marka “350 godina Sveučilišta u Zagrebu”
Od 1874. ukupno je više od pola milijuna studenata završilo studij na Sveučilištu u Zagrebu, a danas je po veličini među 15 najvećih sveučilišta u Europi. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vinari i vinarstvo
WineRi 2019. festival 8. i 9. ožujka u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka
Objavljeno: 07.03.2019. 07:29  
Trs je naš
Trs je naš

"Trs je naš", slogan je 3. međunarodnog eno- gastronomskog festivala WineRi 2019. koji ćebiti održan 8. i 9. ožujka od 13 do 19 sati u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka.

Na ovogodišnjem festivalu predstavit će se 67 izlagača s više od 250 etiketa vina iz Hrvatske, Makedonije, Srbije i Slovenije, dok će Primorsko – goransku županiju predstavljati 18 izlagača. Među izlagačima će biti i šest proizvođača rakija i likera, šest proizvođača hrane (sireva, maslinovog ulja i suhomesnatih proizvoda), dva proizvođača ukrasa od drva i recikliranog papira, dva proizvođača kraft piva, jedan proizvođač čokolade te 50 vinara.

Festival ima i humanitarni karakter te će svi izlagači pokloniti svoje proizvode, a koje će posjetitelji moći otkupiti za simboličnih 50,00 kuna, a novac će biti poklonjen pazinskoj udruzi "Hoću  mogu", za rad s djecom s posebnim potrebama.

U sklopu festivala bit će održano osam stručnih radionica, a predstavit će se i UNESCO-om zaštićeni Zvončari i Bakarski baškot. Radionice Vođenje ljubavi vinom, Jarbola? Belica? Ča j' to?, Rosei Istre i Kvarnera, Vino i kino, Pjenušavi Kvarner, Vinski Indiana Jones i finalna En Primeur Žlahtine, koje će  voditi  stručnjaci Filip Savić, Tomislav Pavlešić, Darko Lugarić, Jelena Bulum, Marija Vukelić i Ivica Dobrinčić. I ove se godine u organizaciju uključila Visoka poslovna škola PAR sa studenstskom praksom, PAR inkubatorom.

U petak, 8. ožujka bit će od 20 sati održan središnji WTF (wine tasteing festival) u botelu Marina, dok će u subotu 9. ožujka u 20 sati zapoečti središnji dio WTF (wine tasteing festival) partyja u klubu Bačva.

U suradnji s Obrtničkom komorom Primorsko – goranske županije, Hrvatskom gospodarskom komorom Županijskom komorom Rijeka i Gastronaut.hr na festival će biti pozvano više od 2000 kvarnerskih ugostitelja, dok će Zagrebački GetReport na festival dovesti najznačajnije hrvatske novinare koji prate teme vinarstva i prehrane.

(T. Radić)

  isprintaj članak