Opasni osvježivači prosora
Istraživanja su pokazala da bezopasni limonin u dodiru s ozonom iz zraka stvara molekule opasnog formaldehida, poznatog uzročnika najtežih bolesti poput raka. ...
Ne morate platiti sve što dolazi na stol
Novo jelo ili piće ne plaćate, a ako ugostitelj odbije zamjenu naručeno niste dužni platiti. ...
Nove SightRun ture za novu turističku sezonu za one koji vole trčanje
SightRun tim kaže kako bi trčanje nakon biciklizma moglo zapravo postati novi zaštitni znak Hrvatske, ako se dovoljno potrudimo. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vinari i vinarstvo
WineRi 2019. festival 8. i 9. ožujka u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka
Objavljeno: 07.03.2019. 07:29  
Trs je naš
Trs je naš

"Trs je naš", slogan je 3. međunarodnog eno- gastronomskog festivala WineRi 2019. koji ćebiti održan 8. i 9. ožujka od 13 do 19 sati u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka.

Na ovogodišnjem festivalu predstavit će se 67 izlagača s više od 250 etiketa vina iz Hrvatske, Makedonije, Srbije i Slovenije, dok će Primorsko – goransku županiju predstavljati 18 izlagača. Među izlagačima će biti i šest proizvođača rakija i likera, šest proizvođača hrane (sireva, maslinovog ulja i suhomesnatih proizvoda), dva proizvođača ukrasa od drva i recikliranog papira, dva proizvođača kraft piva, jedan proizvođač čokolade te 50 vinara.

Festival ima i humanitarni karakter te će svi izlagači pokloniti svoje proizvode, a koje će posjetitelji moći otkupiti za simboličnih 50,00 kuna, a novac će biti poklonjen pazinskoj udruzi "Hoću  mogu", za rad s djecom s posebnim potrebama.

U sklopu festivala bit će održano osam stručnih radionica, a predstavit će se i UNESCO-om zaštićeni Zvončari i Bakarski baškot. Radionice Vođenje ljubavi vinom, Jarbola? Belica? Ča j' to?, Rosei Istre i Kvarnera, Vino i kino, Pjenušavi Kvarner, Vinski Indiana Jones i finalna En Primeur Žlahtine, koje će  voditi  stručnjaci Filip Savić, Tomislav Pavlešić, Darko Lugarić, Jelena Bulum, Marija Vukelić i Ivica Dobrinčić. I ove se godine u organizaciju uključila Visoka poslovna škola PAR sa studenstskom praksom, PAR inkubatorom.

U petak, 8. ožujka bit će od 20 sati održan središnji WTF (wine tasteing festival) u botelu Marina, dok će u subotu 9. ožujka u 20 sati zapoečti središnji dio WTF (wine tasteing festival) partyja u klubu Bačva.

U suradnji s Obrtničkom komorom Primorsko – goranske županije, Hrvatskom gospodarskom komorom Županijskom komorom Rijeka i Gastronaut.hr na festival će biti pozvano više od 2000 kvarnerskih ugostitelja, dok će Zagrebački GetReport na festival dovesti najznačajnije hrvatske novinare koji prate teme vinarstva i prehrane.

(T. Radić)

  isprintaj članak