Prodaja kineskih 5G pametnih telefona trebala bi doseći 140 milijuna komada 2020. godine
Kineska prodaja 5G pametnih telefona u srpnju iznosila je blizu 14 milijuna komada, što je 239 posto više u odnosu na siječanj ...
Plesni stilovi koji će vam poboljšati tjelesnu spremnost
Ples je jedan od najvažnijih načina rješavanja kalorija, a istovremeno se zabavljate. ...
Stvari koje nikako ne pripadaju u perilicu rublja
Ako želite uštedjeti novac i ako želite da vaša perilica rublja dobro i dugo radi, onda budite oprezni da sljedeći predmeti ne uđu u nju. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Turistička potrošnja pasti za gotovo četvrtinu proračuna za rashode Federacije do 2020. godine
Objavljeno: 20.05.2020. 20:58  
Turistička industrija u Meksiku svaki sat gubi 114 radnih mjesta
Turistička industrija u Meksiku svaki sat gubi 114 radnih mjesta

Jedan od gospodarskih sektora Meksika koji je najteže pogođen krizom uzrokovanom Covidom-19 jest turizam. Zbog ograničenja kretanja radi smanjenja širenja korona virusa, ova industrija gubi 114 radnih mjesta na sat.

Te podatke je podastro Centar za istraživanje i konkurentnost turizma (Cicotur) sa Sveučilišta Anahuac. Trenutno je 3,1 milijuna radnih mjesta, a u istom mjesecu 2019. godine bilo ih je 4,1 milijuna. Najviše su stradali hoteli.

Tijekom pandemije, turistička industrija gubi gotovo 4 milijarde pezosa dnevno zbog izostanka potrošnje i neaktivnosti. Ova brojka predstavlja protuvrijednost 80% ukupnog proračuna koji je Ministarstvo turizma (Sectur) predvidjelo ove godine.

Prema Francisco Madridu Floresu, generalnom direktoru Cicotura i bivšem podsekretaru Sektora za turizam, u vladi Felipea Calderóna, turizam je u 2018. godini činio 8,7% nacionalnog bruto domaćeg proizvoda (BDP), ali za ovu godinu, ovaj postotak će pasti na 4,9% zbog učinaka pandemije koronavirusa.

Procjenjuje se da turistička potrošnja pasti za 1,6 milijardi pezosa, odnosno gotovo četvrtinu proračuna za rashode Federacije do 2020. godine.

Istraživanje provedeno za izvještaj Sveučilišnog istraživačkog centra među tvrtkama u turističkom sektoru pokazalo je da će oporavak turističke industrije na kraju godine biti 46% u odnosu na domaće posjetitelje i 55% na međunarodne.

Madrid je objasnio kako je potrebno je prepoznati turizam kao izuzetno važan element u oporavku gospodarstva zemlje.

  isprintaj članak