Odjeća za pustolovna putovanja
Prirodna vlakna poput svile i vune, koliko god mislili da su otporna, neće izdržati pustolovna putovanja. ...
Pospremanje u svrhu zdravlja
Ovi kišoviti jesenski dani, kada nam se ne izlazi na dosadnu jesenku kišu, najbolji su za čišćenje od stvari koje obično zanemarujemo. ...
Prigodna poštanska marka “350 godina Sveučilišta u Zagrebu”
Od 1874. ukupno je više od pola milijuna studenata završilo studij na Sveučilištu u Zagrebu, a danas je po veličini među 15 najvećih sveučilišta u Europi. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Nijemci na Kvarneru ostvare pet milijuna noćenja
Objavljeno: 11.02.2019. 15:57  
Turistička zajednica Kvarnera na sajmu Reisen u Hamburgu
Turistička zajednica Kvarnera na sajmu Reisen u Hamburgu

U Hamburgu je održan sajam Reisen (06.02. - 10.02.2019.) na kojem je Turistička zajednica Kvarnera nastupila na zajedničkom štandu sa Predstavništvom Hrvatske turističke zajednice iz Frankfurta. 

Na sajmu Reisen predstavilo se oko 800 izlagača iz cijelog svijeta, a posjetilo ga je više od 70.000 stanovnika Hamburga i okolice kao i susjednih pokrajina, poput Schleswig-Holsteina i Donje Saske. Sjever Njemačke odlikuje netto dohodak kućanstva iznad nacionalnog njemačkog prosjeka. Što znači da se radi se o gostima velike kupovne moći, koji putuju više od dva puta godišnje u trajanju od pet i više dana.

Godinama je sajam Reisen poseban budući njegovi posjetitelji nisu turisti koji traže gotove ponude, već žele programe prilagođene njihvim osobnim potrebama daleko od poznatih odredišta i načina odmora.

Budući da zrakoplovi nekoliko puta tjedno povezuju Hamburg i Rijeku gostima sa sjevera Njemačke Kvarner je lako dostupan što će mnogima biti poticaj da Kvarner uskoro posjete. 

Ovaj turistički sajam bio je podijeljen u nekoliko cjelina, i to: po tematsko-zemljopisnoj osnovi (3 hale s ponudom sjeverne, središnje i sjeveroistočne te južne Njemačke, a ostale hale za ostatak Europe i daleka odredišta; te još dodatna četiri sajamska događanja vezana uz temu odmora: RAD HAMBURG – posvećen biciklizmu, CARAVANING – s ponudom vozila, opreme i turističke ponude za kampiranje, KREUZFAHRTWELT – posvećen svijetu krstarenja, a od ove godine po prvi put i FOTOHAVEN – „podsajam posebnih zanimanja" namijenjen svim profesionalnim i amaterskim ljubiteljima fotografije.

Irena Peršić Živadinov, direktorica Turističke zajednice Kvarnera, izjavila je kako:

„Turistička zajednica Kvarnera nastavlja s poticanjem gostiju kroz sajamske nastupe i predstavljanja budući da su gosti iz Njemačke vodeći su po ostvarenom turističkom prometu na Kvarneru s udjelom od gotovo 30%, i ostvarenih čak pet milijuna noćenja!"

 

  isprintaj članak