Život bez muke i nereda
Jeste li se sjetili kupiti jeftinu plastičnu foliju i njome zaštititi radnu površinu prilikom rada za koji smatrate da će je dosta zaprljati? Kad završite jedno ...
Pet načina kako pronaći pravog životnog partnera
Postoje razne stvari koje nekome mogu otežati pronalazak srodne duše, počevši od previše zauzetosti poslom, nespojivosti itd. Postoje čak i oni koji su odlučili ...
Kostarika je proglašena najsretnijom zemljom u Latinskoj Americi
Ovo istraživanje mjeri očekivano trajanje života, BDP po stanovniku, doživljaj korupcije, slobodu donošenja odluka, podršku drugih ljudi u teškim vremenima i ve ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Pripremljeni su post-covid programi namijenjeni onima koji su preboljeli korona virus
Objavljeno: 23.02.2021. 19:19  
Turistička zajednica Kvarnera predstavila je „Aktualnosti u zdravstvenom turizmu Kvarner”
Turistička zajednica Kvarnera predstavila je „Aktualnosti u zdravstvenom turizmu Kvarner”

S konferencije za novinare

Zdravstvena ponuda u vrijeme covida-19 temelj je vraćanja povjerenja gostiju u zdravstvenu sigurnostu u izabranom odredištu. Tijekom 2021. godine turizam će ovisiti i stalno se prilagođavati trenutnom epidemiološkom stanju.  

Irena Peršić Živadinov, direktorica Turističke zajednice Kvarnera, naglasila je kako su temelj zdravstvenog turizma na Kvarneru vrhunske ustanove i medicinski timovi predvođeni priznatim iskusnim liječnicima, te cjelovita turističkla ponuda u kojoj hoteli i drugi smještajni objekti te putničke agencije zajednički s turističkim zajednicama i drugima osmišljavaju i promiču proizvod koji zovemo zdravstveni turizam. 

Zdravstvene usluge na Kvarneru mogu prihvatiti više gostiju od smještenih u medicinskim ustanovama, pa su hotelski kapaciteti poželjna mogućnost za većinu onih koji dolaze potaknuti brigom o zdravlju. Zbog toga je Turistička zajednica Kvarnera prilagodila marketing za 2021. godinu s naglaskom na sigurnost po zdravlje. Žarište je na najbliže države čiji su građani pokazali vjernost u 2020. godini. 

U suradnji s članicama Klastera zdravstvenog turizma pripremljeni su post-covid programi namijenjeni onima koji su preboljeli korona virus. S obzirom da svaki pacijent ima različite posljedice, programi se svakom pacijentu / gostu prilagođavaju nakon što se napravi sveobuhvatna specijalistička obrada i dijagnostika, odnosno klinički uvid u sliku osobe, a potom se kreiraju rehabilitacije (primjerice bolesti dišnih organa i organa za kretanje, astma, bronhitis, KOPB i drugih, kao i mentalne oporavke), vježbe rekondicioniranja, preporuke za prehranu, kardiološke zahvate, terapije prevladavanje povećanih poremećaja u ponašanju i drugih poremećaja, te liječenje ostalih stanja potaknutih korona-krizom tijekom 2020. godine. Povećana je potražnja zubarskih usluga, od liječenja oboljelih stanja do sprečavanja i kozmetičkih postupaka. 

Turistička zajednica Kvarnera sudjeluje i u nacionalnom programu – kampanji koju vodi Ministarstvo turizma i sporta, pod nazivom „Safe Stay in Croatia", u kojoj će diljem Hrvatske biti obilježeni objekti i sadržaji koji zadovoljavaju standarde i postupke prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

  isprintaj članak