Krvava kiša u Indiji
Postoje mnoge pretpostavke koje objašnjavaju ovo čudo, uključujući vulkanske materijale i svemirska podrijetla koje tek treba dokazati.
...
Naočale čuvaju našu najveću dragocjenost - vid
Sunčane naočale trebaju zaštititi vaše oči od štetnih sunčevih UV, kao i prašine i zagađenja oko nas ...
U Turskoj nemaju zakon o homoseksualnosti
Navršenih od 18 godina starosti je i dobna granica za dozvolu ulaska u barove i klubove koji prodaju alkohol. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Očekuje se čak 50-postotno povećanje dolazaka u turske luke
Objavljeno: 31.03.2018. 11:44  
Turska vlada će platiti do 45 dolara po putniku za kruzere koji posjećuju turske luke
Turska vlada će platiti do 45 dolara po putniku za kruzere koji posjećuju turske luke

Turska vlada priopćila je kako je uvela poticajni program za brodove za kružna putovanja koji prevoze više od stotinu putnika, a koji će uplovljavati u turske luke 2018. i 2019. godine. Za razdoblje od 1. siječnja 2018. do 31. prosinca 2019. godine poticaji se primjenjuju na bilo koji brod za krstarenje s više od 100 putnika (isključujući turske državljane). Poticaj će iznositi od 25 do 45 dolara po putniku, ovisno o sezoni, a plaća se na krstarenje organizirano putem putničkih agencija.

Tako će tvrtke za kružna putovanja brodovima u niskosezonskim mjesecima od siječnja do travnja i studenog do prosinca dobiti 45 dolara po putniku, u vrijeme tzv. sredine sezone u svibnju i lipnju 35 dolara, a 25 dolara u vrijeme tzv. visoke sezone od srpnja do listopada.

Pretpostavlja se da će time u 2019. godini doći do preokreta u posjeti brodova na kružnim putovanjima turskim lukama. Očekuje se čak 50-postotno povećanje dolazaka. Ipak, valja znati da će se poticaj na linijima koje posjećuju više turskih luka, npr. Kuşadasıju, Bodrumu i/ili Antalyi na primjer, unutar istog programa putovanja poticaj dobiti samo u jednoj luci, javlja Global Ports Holding Plc, operatore tri krstarenja u Turskoj: Kuşadası, Bodrum i Antalya.

  isprintaj članak