Iznenađujuće činjenice o fakultetima u SAD-u
Fakulteti se često međusobno natječu u tome koji je kampus najdomljiviji i koji će pridobiti najviše studenata. ...
Posjetili su 10 restorana brze hrane, nezadovoljni označavanjem alergena
Stručnjaci Međunarodnog instituta za potrošačka istraživanje (MIPOR) posjetili su 10 restorana brze hrane u pet slovenskih gradova i provjerili je li označavanj ...
Sa završenim studijem psihologije može se ostvariti krasan posao i napredovanje u njemu
Kako je područje psihologije toliko raznoliko, mogućnosti zaposlenja su beskrajne! ...
Anketa


NALAZITE SE U > Izdvojeno
Unatoč neizvjesnoj turističkoj sezoni
Objavljeno: 29.06.2020. 22:13  
U Baški otvorena trgovina ručno rađenih mirisnih suvenira
U Baški otvorena trgovina ručno rađenih mirisnih suvenira

U središtu Baške otvorena je trgovina suvenira među kojima većina nastaje svega nekoliko ulica dalje tijekom mirnih jesenskih i zimskih otočkih mjeseci. Izrađuje ih se ručno, a njihovo stvaranje nadahnjuju mirisi i boje otoka Krka.

Tako osnovu ponude trgovine Kiki Handmade Souvenirs čine šareni mirisni sapuni najraznovrsnijih oblika te vrećice, jastučići i lutkice punjene lavandom.

„Obrt vodimo od 2005. godine i želimo turistima i sumještanima ponuditi privlačan, koristan i hrvatski proizvod. U izradi sapuna koristimo kvalitetnu glicerinsku osnovu i eterična i mirisna ulja poput lavande, ružmarina i grožđa. Do ove smo godine proizvode prodavali na štandu, no proširenjem ponude uvidjeli smo da nam treba bolji prodajni prostor”, kazala je vlasnica obrta Suzana Tomašić.

Uz vlastitu proizvodnju u trgovini prodaju još neke proizvode hrvatskih proizvođača kao što su prirodna kozmetika, domaće rakije, likeri, marmelade, čajevi i ljuti umaci.

  isprintaj članak