Iznenađujuće činjenice o fakultetima u SAD-u
Fakulteti se često međusobno natječu u tome koji je kampus najdomljiviji i koji će pridobiti najviše studenata. ...
Posjetili su 10 restorana brze hrane, nezadovoljni označavanjem alergena
Stručnjaci Međunarodnog instituta za potrošačka istraživanje (MIPOR) posjetili su 10 restorana brze hrane u pet slovenskih gradova i provjerili je li označavanj ...
Sa završenim studijem psihologije može se ostvariti krasan posao i napredovanje u njemu
Kako je područje psihologije toliko raznoliko, mogućnosti zaposlenja su beskrajne! ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Hrvatska je jedno od rijetkih turističkih odredišta na Sredozemlju u kojoj se ostvaruje turistički promet
Objavljeno: 11.07.2020. 10:33  
U Hrvatskoj trenutno boravi više od pola milijuna turista!
U Hrvatskoj trenutno boravi više od pola milijuna turista!

Crkva sv. Roka, Umag

Prema podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnom i nekomercijalnom dijelu turističke ponude, te u nautičkom charteru (sustav eCrew), na današnji dan u hrvatskim turističkim odredištima prvi put u ovoj godini boravi više od 500.000 turista od kojih je oko 430.000 stranih. U ovom trenutku najviše inozemnih gostiju je iz Njemačke, Slovenije, Češke, Poljske, Austrije, Slovačke i Mađarske.

Hrvatska je jedno od rijetkih turističkih odredišta na Sredozemlju u kojoj se ostvaruje turistički promet. Goste s dalekih izvaneuropskih tržišta, ali i s tržišta Velike Britanije, Francuske ili Skandinavije očekujemo tijekom sredine srpnja s povećanjem broja aviolinija koje će dobro utjecati na cjelokupni promet u zemlji, a posebice na srednje i južne dijelove Dalmacije" - izjavio je Kristjan Staničić, direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

U razdoblju od 1. do 10. srpnja u Hrvatskoj je ostvareno gotovo 600 tisuća dolazaka (46 posto rezultata ostvarenog tijekom istog razdoblja prošle godine) i 4,4 milijuna noćenja (53 posto rezultata ostvarenog tijekom istog prošlogodišnjeg razdoblja). 

Promatrajući noćenja ostvarena u istom razdoblju po županijama, najviše ih je ostvareno u Istarskoj (1,2 milijuna noćenja), Primorsko-goranskoj (975.000 noćenja) i Zadarskoj županiji (819.000 noćenja). Slijede Splitsko-dalmatinska županija sa 706.000 noćenja, Šibensko-kninska s 321.000 noćenja, Dubrovačko-neretvanska sa 188.000 noćenja te Ličko-senjska županija sa 167.000 noćenja u srpnju. 

Gledajući po odredištima, najviše je noćenja u dosadašnjem dijelu srpnja ostvareno u Viru, Rovinju, Medulinu, Malom Lošinju, Poreču, Umagu i Crikvenici.

  isprintaj članak