Stvari koje nikako ne pripadaju u perilicu rublja
Ako želite uštedjeti novac i ako želite da vaša perilica rublja dobro i dugo radi, onda budite oprezni da sljedeći predmeti ne uđu u nju. ...
Djeca, škola i zaštitne maske za lice
I učenici i studenti u Nizozemskoj ne moraju nositi maske za lice, čak ni učitelji i starija djeca iako su se neki učitelji opirali takvoj "slobodi”. ...
Kako najbolje iskoristiti vrijeme za učenje kod kuće
Slijedite ove jednostavne savjete i stvorite uvjete za učenje kod kuće. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Vozne karte neće biti moguće kupiti na blagajna kolodvora
Objavljeno: 20.05.2020. 10:16  
U Indiji pokreću vlakove, ali neklimatizirane
U Indiji pokreću vlakove, ali neklimatizirane

Kolodvor Mumbai (snimio: Željko Marušić) 

 

Indijske željeznice* dnevno će, od 1. lipnja, prometovati s 200 posebnih putničkih vlakova, a uskoro će započeti i online rezervacija karata, izjavio je u utorak Piyush Goyal, ministar željeznica. Ovaj korak usmjerenim je na postupno ponovno uspostavljanje uobičajenih usluga ovog nacionalnog prijevoznika.

Ovih 200 vlakova prometovat će uz premium putničke vlakove koji povezuju New Delhi s 15 gradova diljem Indije. Ti bi vlakovi trebali prometovati na velike udaljenosti i vjerojatno će povezivati ma nje gradove usputnim zaustavljanjem. Također bi mogli pomoći u ubrzanom prijevozu stanovnika zaglavljenih u različitim dijelovima zemlje zbog zabrane kretanja uvedene radi zaustavljanja širenja bolesti korona virusa (Covid-19).

Karte neće biti prodavane ni na jednom željezničkom kolodvoru, već online.

Indijske željeznice će u naredna dva dana povećati broj vlakova Shramik Special na 400, sa sadašnjih 150 nakon zahtjeva nekoliko indijskih država radi povratka kući ljudi zatečenih u drugim krajevima nakon zabrane kretanja. Vlakovi Shramik Special pokrenuti su 1. svibnja.

Indijske željeznice su 12. svibnja nastavile pružati usluge prijevoza putnika nakon gotovo dva mjeseca pokretanjem 15 para vlakova koji su povezuju Delhi s Dibrugarhom (Assam), Agartalom (Tripura), Howrahom (Zapadni Bengal), Patnom (Bihar), Bilaspur (Chattisgarh), Ranchi (Jharkhand), Bhubaneswar (Odisha), Secunderabad (Telangana), Bengaluru (Karnataka), Chennai (Tamil Nadu), Thiruvananthapuram (Kerala), Madgaon (Goa), Mumbai Central (Maharashtra), Ahmedabad (Gujarat) Tawi (Jammu i Kašmir).

Indijske željeznice su zaustavile sav putnički promet 22. ožujka nakon izbijanja zaraze Covid-19.

 ______________________________

*U državi s milijardu i 250 milijuna stanovnika, vlakovi su glavno prijevozno sredstvo. Tako preko 8.350 putničkih vlakova u prosjeku svakodnevno prevali oko 80.000 kilometara i preveze više od 12,5 milijuna putnika. U Indiji postoji ukupno 6.867 željezničkih stanica, a Indijske željeznice zapošljavaju otprilike 1,6 milijuna ljudi, više nego bilo koja druga tvrtka na svijetu!

  isprintaj članak