Najčistiji zrak na svijetu
Znanstvenici su uvjereni da su pronašli najčistiji zrak koji uopće nije onečišćen ljudskim djelovanjem. ...
Znate li išta o kopačima zlata?

Garimpeiro (rudar - kopač) u Brazilu ili Mozambiku, galamsey u Gani ili rudari nindže u Mongoliji često su okosnica lokalnih gospodarstava. ...
Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Većina turista i posjetitelja istinski uživa u upoznavanju novih mjesta, njihove povijesti i kulture
Objavljeno: 03.12.2019. 09:32  
U Karlovcu održano školovanje turističkih vodiča i tumača baštine
U Karlovcu održano školovanje turističkih vodiča i tumača baštine
  • U Karlovcu održano školovanje turističkih vodiča i tumača baštine
  • U Karlovcu održano školovanje turističkih vodiča i tumača baštine

U cilju podizanja kvalitete usluga tumača baštine i vodičkih usluga, Turistička zajednica Karlovačke županije u suradnji s Turističkom zajednicom grada Karlovca organizirala je školovanje profesionalaca koji se u svom poslu susreću s potrebom tumačenja baštine koju treba prilagoditi različitim ciljnim skupinama. 

Program školovanja obuhvatio je 40-satni trening licenciran je od strane udruženja Interpret Europe, a predavač je Iva Silla, prvi licencirani interpretacijski vodič u Hrvatskoj i autorica tura Secret Zagreb. Interpret Europe je europsko strukovno udruženje koje okuplja oko 1000 profesionalca s područja interpretacije baštine iz 55 zemalja.

"U današnje vrijeme većina turista i posjetitelja istinski uživa u upoznavanju novih mjesta, njihove povijesti i kulture, a upravo to je jedan od najčešćih pobuda putovanja kod izbora odredišta. No, te povijesne zanimljivosti dojmljivije su ako ih se prikaže tako da izazivaju osjećaje i potiču međusobni odnos između vodiča i grupe, a ovaj program poduke upravo ide u tom smjeru.

Ovim petdnevnim programom želimo prilagoditi današnjim stremljenima i ujedno dati tu priliku svima onima koji žele unaprijediti svoja znanja i vještine tumačenja. Krajnji cilj je podizanje kvalitete usluga u turističkom odredištu, a zanimanje polaznika pokazalo je da smo na dobrom putu" - rekla je Dina Begić, direktorica TZ Karlovačke županije.

Teorijski dio održavan je u prostoru Aquatike i Franjevačkog samostana, a praktični na raznim mjestima u gradu. 


  isprintaj članak