Lobelia – bezbrižna biljka koju je lako uzgajati
Lobelija izvrsno označavaju granice, duž potoka ili ribnjaka, lijepe su kao pokrivači tla ili u spremnicima - posebno visećim košarama. ...
Koje je vaše drvo
Ako vrt nemate, zaputite se u šumu, naslonite se na “svoje drvo” i zatvorite oči! Osjetit ćete veličanstvenost i snagu koja će vas posve obuzeti - kao da u sebe ...
Helsinški bijenale 2021., „Isto more“ od 12. lipnja do 26. rujna 2021. godine
Helsinški bijenale 2021., „Isto more“, održat će se na helsinškom otoku Vallisaari, od 12. lipnja do 26. rujna 2021. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Korištenje marihuane namjeravaju nadzirati kao u Amsterdamu
Objavljeno: 21.11.2020. 12:33  
U Makedoniji legalizacija marihuane kao poticaj turizmu
U Makedoniji legalizacija marihuane kao poticaj turizmu

Slika: arhiva turistplus

Predsjednik Vlade Sjeverne Makedonije Zoran Zaev najavio je legalizaciju marihuane u turističkim mjestima, kao dio novog paketa mjera za poticanje gospodarstva.

U razgovoru za Deutsche Welle na makedonskom jeziku rekao je da legalizacija marihuane "može puno pomoći turizmu i ugostiteljstvu" te da je planiraju nadzirati kao u Amsterdamu.

"Ideja je dozvoliti marihuanu u turističkim mjestima, uključujući Skoplje, koristiti marihuanu u postojećim i novim kafićima, imati određene standarde ventilacije i dokaze o podrijetlu marihuane" - rekao je Zoran Zaev.

"Vjerujem da maloj zemlji može donijeti ozbiljan razvoj ugostiteljstva i turizma, imajući u vidu naša lijepa turistička mjesta: Struga, Ohrid, Resen, Dojran, Skoplje, Berovo, Mavrovo i sva druga" - izjavio je Zaev.

Prema njegovim riječima, taj je plan u javnoj raspravi, a ako se pokaže da je opće javno mnijenje pozitivno prijeći će na pripremu zakona o tome.

  isprintaj članak