Vidra uživa u ljubavnoj predigri

Razlog uništavanja vidri je bilo meso koje se mnogo tražilo u zemljama kršćanske vjere za vrijeme posta. ...
Programirani kvarovi uređaja odnose potrošačima novac
Predloženo glasanje da potrošači imaju pravo na popravak, što znači da im dijelovi moraju biti dostupni po razumnim cijenama tijekom očekivanog vijeka trajanja. ...
Tijekom karantene djeca zaboravljaju kako koristiti nož i vilicu
Tijekom karantene tijekom pandemije covida-19, većina djece u Engleskoj zaostala je u učenju, a neka su imala znatno pogoršane društvene vještine. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Korištenje marihuane namjeravaju nadzirati kao u Amsterdamu
Objavljeno: 21.11.2020. 12:33  
U Makedoniji legalizacija marihuane kao poticaj turizmu
U Makedoniji legalizacija marihuane kao poticaj turizmu

Slika: arhiva turistplus

Predsjednik Vlade Sjeverne Makedonije Zoran Zaev najavio je legalizaciju marihuane u turističkim mjestima, kao dio novog paketa mjera za poticanje gospodarstva.

U razgovoru za Deutsche Welle na makedonskom jeziku rekao je da legalizacija marihuane "može puno pomoći turizmu i ugostiteljstvu" te da je planiraju nadzirati kao u Amsterdamu.

"Ideja je dozvoliti marihuanu u turističkim mjestima, uključujući Skoplje, koristiti marihuanu u postojećim i novim kafićima, imati određene standarde ventilacije i dokaze o podrijetlu marihuane" - rekao je Zoran Zaev.

"Vjerujem da maloj zemlji može donijeti ozbiljan razvoj ugostiteljstva i turizma, imajući u vidu naša lijepa turistička mjesta: Struga, Ohrid, Resen, Dojran, Skoplje, Berovo, Mavrovo i sva druga" - izjavio je Zaev.

Prema njegovim riječima, taj je plan u javnoj raspravi, a ako se pokaže da je opće javno mnijenje pozitivno prijeći će na pripremu zakona o tome.

  isprintaj članak