Prodaja kineskih 5G pametnih telefona trebala bi doseći 140 milijuna komada 2020. godine
Kineska prodaja 5G pametnih telefona u srpnju iznosila je blizu 14 milijuna komada, što je 239 posto više u odnosu na siječanj ...
Plesni stilovi koji će vam poboljšati tjelesnu spremnost
Ples je jedan od najvažnijih načina rješavanja kalorija, a istovremeno se zabavljate. ...
Stvari koje nikako ne pripadaju u perilicu rublja
Ako želite uštedjeti novac i ako želite da vaša perilica rublja dobro i dugo radi, onda budite oprezni da sljedeći predmeti ne uđu u nju. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Pet godina je građena najveća zračna luka u svijetu “Međunarodna zračna luka Beejing Daxing”
Objavljeno: 24.09.2019. 16:09  
U Pekingu će 30. rujna otvoriti najveći aerodrom na svijetu
U Pekingu će 30. rujna otvoriti najveći aerodrom na svijetu

Izgradnja nove zračne luke "Međunarodna zračna luka Beejing Daxing” stajala je 80 milijardi juana što je približno 11,3 milijarde dolara. Veličanstveni terminal je u obliku morske zvijezde, a prostire se na 700.000 četvornih metara, dok cijela zračna luka s četiri piste i 268 stajanki za zrakoplove zauzima 47 četvorna kilometra!

Zračna luka je udaljena 46 km od Tiananmena - glavnog pekinškog trga, a do kojeg će se brzom željeznicom stizati za manje od 20 minuta. Očekuje se promet od 45 milijuna putnika do 2021. godine, a 72 milijuna do 2025. godine, a 2040. godine čak 100 milijuna putnika.

Ovu najveću zračnu luku u svijetu u kojoj putnik neće trebati više od osam minuta da dođe od jednih do drugih vrata (gatea), sigurnosne kontrole će biti bliže vratima (gateovima), a putničkom zgradom će se kretati roboti koji će pomagati putnicima i pružati im najnovije informacije o vremenu leta i vremenskim prilikama.

  isprintaj članak