Sa završenim studijem psihologije može se ostvariti krasan posao i napredovanje u njemu
Kako je područje psihologije toliko raznoliko, mogućnosti zaposlenja su beskrajne! ...
Kako otjerati žohare iz doma
Kako se riješiti žohara prirodnim putem? Što ih drži daleko od kuće? ...
Zatvorenici u Rusiji vole čitati klasiku
"Da, čovjek je smrtan, ali to još ne bi bilo tako loše. Loše je to što je ponekad iznenada smrtonosan, to je odvratna stvar!" ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Vlak, piknik i priče iz davnina na proslavi rođendana Ivane Brlić-Mažuranić
Objavljeno: 08.04.2019. 19:39  
U Slavonskom Brodu je otvorena dječja svečanost "U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić",
U Slavonskom Brodu je otvorena dječja svečanost
  • U Slavonskom Brodu je otvorena dječja svečanost
  • U Slavonskom Brodu je otvorena dječja svečanost
  • U Slavonskom Brodu je otvorena dječja svečanost

Predajom ključeva grada djeci i podizanjem zastave Dječjih svečanosti "U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić", Slavonski Brod veselo je jučer uplovio u čarobni program posvećen proslavi rođendana omiljene dječje spisateljice koja je u ovom gradu napisala neka od svojih najpoznatijih djela. Dječja književna i kulturna manifestacija, koja se ove godine održava već 48. put, nastavlja se cijeli ovaj tjedan s nizom događanja. „Kad vidite svu tu razdraganu djecu koja su se uživjela u likove iz Ivaninih bajki, onda znate da ste odradili dobar posao. Sretni smo da je Slavonski Brod jučer posjetilo mnoštvo ljudi iz okolnih krajeva, kao i iz Zagreba, koji su uz puno smijeha i glazbe doputovali živopisnim Vlakom iz davnina. Sav trud se itekako se isplatio", izjavio je Hrvoje Andrić, zamjenik gradonačelnika Slavonskog.

U ostvarenju programa sudjelovala je umjetnica Helena Bulaja Madunić koja 25 godina diljem svijeta, svojim inovativnim i osebujnim interpretacijama promovira hrvatsku baštinu. Jučer je predvodila veselu ekipu u Vlaku iz davnina u kojem su bili Malik Tintilinić, Domaći, Palunko, Potjeh, Stribor te mladi zagrebački etno bend Balkalar. Po dolasku u Slavonski Brod, djeci su predali crtiće "Priče iz davnine" koji će se ovaj tjedan moći pogledati u gradskoj knjižnici. 

Na jučerašnjem Pikniku iz davnina u brodskoj Tvrđavi moglo se kušati jela i pića slavonskog kraja, a djeca i njihovi roditelji uživali su u brojnim poučnim pričaonicama bajki, stvaralačkim radionicama i fotkaonicama, igri u parku, ali i obilasku tvrđave kako bi se barem malo upoznali sa znamenitostima i ljepotama Slavonskog Broda. 

 

  isprintaj članak