Život bez muke i nereda
Jeste li se sjetili kupiti jeftinu plastičnu foliju i njome zaštititi radnu površinu prilikom rada za koji smatrate da će je dosta zaprljati? Kad završite jedno ...
Pet načina kako pronaći pravog životnog partnera
Postoje razne stvari koje nekome mogu otežati pronalazak srodne duše, počevši od previše zauzetosti poslom, nespojivosti itd. Postoje čak i oni koji su odlučili ...
Kostarika je proglašena najsretnijom zemljom u Latinskoj Americi
Ovo istraživanje mjeri očekivano trajanje života, BDP po stanovniku, doživljaj korupcije, slobodu donošenja odluka, podršku drugih ljudi u teškim vremenima i ve ...
Anketa


Desetak posada će odmjeriti snage u prekrasnom Zadarskom kanalu
Objavljeno: 25.03.2021. 19:48  
U subotu, 27. ožujka, kreće dvodnevna jedriličarska regata u Zadru
U subotu, 27. ožujka, kreće dvodnevna jedriličarska regata u Zadru

Slika: D-Marin Borik

D-Marin Borik i Jedriličarski klub Uskok ovog će vikenda ugostiti prvu ovogodišnju regatu Prvenstva Hrvatske po ORC-u. Regata počinje u subotu u 12 sati, a desetak posada će odmjeriti snage u prekrasnom Zadarskom kanalu. 

Epidemiološka situacija poremetila je planove organizatorima koji se nadaju kako će se ove godine ipak jedriti češće nego što je to bio slučaj prošle. Prva ovogodišnja regata jedrit će se dva dana, a najbolji će biti proglašeni u nedjelju 28. ožujka nakon povratka s mora.

D-Marin je dosad bio sponzor i domaćin niza međunarodnih natjecanja, uključujući i prestižne regate u klasi TP52, kao i regate u klasama Farr 40 te Melges 24 i 32. Prošle je godine u studenom D-Marin Mandalina ugostila posljednju ORC regatu Prvenstva Hrvatske koja je organizirana u suradnji s Jedriličarskim klubom Val.

ORC International se u Hrvatskoj primjenjuje više od dvadeset godina, a riječ je o sustavu premjeravanja po kojem se održavaju svjetska i europska prvenstva. Zahvaljujući sustavu preusmjeravanja, različite se jedrilice izjednačavaju te se posadama omogućuje izjednačeno natjecanje, bez obzira na vrstu i veličinu jedrilice. 

D-Marin je kroz sponzorstva promiče jedriličarski sport i rekreacijski jahting, ali i odredišta u kojima se natjecanja održavaju smatrajući kako je to od iznimne važnosti za smještanje Hrvatske kao jednog od najljepših odredišta za jedrenje u Europi. 

  isprintaj članak