Opasni osvježivači prostora
Istraživanja su pokazala da bezopasni limonin u dodiru s ozonom iz zraka stvara molekule opasnog formaldehida, poznatog uzročnika najtežih bolesti poput raka. ...
Ne morate platiti sve što dolazi na stol
Novo jelo ili piće ne plaćate, a ako ugostitelj odbije zamjenu naručeno niste dužni platiti. ...
Nove SightRun ture za novu turističku sezonu za one koji vole trčanje
SightRun tim kaže kako bi trčanje nakon biciklizma moglo zapravo postati novi zaštitni znak Hrvatske, ako se dovoljno potrudimo. ...
Anketa


Program treninga do 26. lipnja do 13. kolovoza otvoren je za turiste
Objavljeno: 12.06.2019. 13:04  
U susret 44. Trci na prstenac od 16.-19. kolovoza
U susret 44. Trci na prstenac od 16.-19. kolovoza

U Barbanu su započele pripreme za 44. Trku na prstenac. Na tri zapovjedne riječi „Neka trka otpočne" Barban će morati počekati još sedamdesetak dana, ali je zato isteklo vrijeme u kojem su se natjecatelji mogli prijaviti za sudjelovanje na ovogodišnjoj priredbi od 16. do 19. kolovoza.

Prijavilo se 20 natjecatelja: Milio Grabrović, Andrej Kancelar, Guido Babić, Maksimilijan Rojnić, Kristijan Kancelar, Silvio Učkar, Petar Benčić, Gordan Galant, Nandi Radola, Toni Uravić, Toni Vlačić, Danijel Broskvar, Luka Kancelar, Goran Špada, Bruno Celija, Aleksa Vale, Erik Žagrić, Bruno Kožljan, Antonio Osip, Stefano Osip i Mateo Rojnić. Oni će kroz kvalifikacije tražiti prolaz u završnicu u kojoj ima mjesta za 16 natjecatelja. 

Izravno u završnicu idu prošlogodišnji pobjednik Kristijan Kancelar i vođa konjanika Milio Grabrović. Valja spomenuti i tri prijavljena stažista. Tako će Diego Učkar, Alan Rojnić i Alen Peruško, kada postanu punoljetni, steći pravo sudjelovanja u natjecateljskom dijelu trke. 

Bez obzira na stečeno iskustvo, svi su obavezni proći program treninga, koji započinje 26. lipnja i traje do 13. kolovoza. Treninzi su otvoreni za posjetitelje, pa je pravi doživljaj vidjeti vještine konjanika budući da i na treninzima ruka ne smije zadrhtati, oko iznevjeriti i valja postići odgovarajuću brzinu. Naime, stazu dugu 150 metara moraju proći u vremenu do 12 sekundi. Vrhunac je pogodak u sridu. (Branko Blažina)

  isprintaj članak