Šarene maske za lice dobivaju na popularnosti u Južnoj Koreji
Poznata glumica Kim Hye-soo objavila je na društvenim mrežama svoju fotografiju s maskom neonske boje. Fotografija je privukla velik broj klikova i lajkova. ...
Prirodan hidrogel kao ekološko rješenje za suše
Bečki znanstvenici razvili su hidrogel od potpuno prirodnih sirovina koji dugoročno poboljšava kakvoću tla. ...
Glačalo i glačanje
Kada kupujete novo glačalo obavezno provjerite ima li odgovarajući atest tj. zadovoljava li sigurnosne sustave u našoj zemlji. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Još jedan način borbe protiv masovnog turizma
Objavljeno: 08.09.2019. 15:21  
U Veneciji će zabraniti pušenje na pojedinim javnim mjestima
U Veneciji će zabraniti pušenje na pojedinim javnim mjestima

Ovako to rješavaju u Japanu 

 

Luigu Brugnar, gradonačelnik Venecije, želi uvesti potpunu zabranu pušenja na mjestima na otvorenom gdje se zadržava najviše turista, ugostiteljski objekti će trebati urediti posebne prostore za pušače, a u gradu će dijeliti prijenosne pepeljare.

U Veneciji se već dugo bore sa sve većom količinom otpadaka, a među njima su i opušci. Gradonačelnik Brugnaro, inače strastveni pušač, time želi pušače navesti na odgovornije ponašanje istovremeno tražeći proizvođače prijenosnih pepeljara. Za tu ideju se zainteresiralo i talijansko udruženje za interese duhanske industrije.

Gradonačelnikov prijedlog je samo dio poteza za smanjenje šteta od masovnog turizma. Tako su uvedene strože kazne za neodgovarajuće ponašanje turista, turističke brodove su preusmjerili u udaljenije luke, a namjeravaju i ograničiti broj dolazaka turista u želji da za stanovnike život bude ugodniji i radi očuvanja kulturne baštine.

  isprintaj članak