Prirodan hidrogel kao ekološko rješenje za suše
Bečki znanstvenici razvili su hidrogel od potpuno prirodnih sirovina koji dugoročno poboljšava kakvoću tla. ...
Glačalo i glačanje
Kada kupujete novo glačalo obavezno provjerite ima li odgovarajući atest tj. zadovoljava li sigurnosne sustave u našoj zemlji. ...
U Baški otvorena trgovina ručno rađenih mirisnih suvenira
Nakon što su se 15 godina prodavali na štandu, ručno rađeni suveniri Kiki dobili su trgovinu. Iako je dolazak turista na Krk neizvjestan, vlasnica obrta Suzana ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
File poslužiti s povrćem.
Objavljeno: 21.06.2020. 07:29  
Ukusni svinjski file na komoraču
Ukusni svinjski file na komoraču

Ukusni svinjski file na komoraču

 

Sastojci za 2 osobe:

15 dag svinjskog filea (pripremljenog)

1 veliki komorač

1 mali isjeckani luk

1 čajna žlica maslaca

1/16 l slatkog vrhnja

sol

papar

šafran

ružmarin

muškatni orah,

sok od limuna

ulje

 

Priprema

Pećnicu zagrijati na 180°C.

Posoliti, popapriti i nakapati s malo maslinovog ulja. Komorač oprati, razdijeliti stručak i moguće tvrde niti odstraniti. Zeleni dio sačuvati! Gomolj izrezati u štapiće.

U tavi zagrijati ulje i file u tome jako zapeći. Zatim file staviti zajedno s ružmarinom u vatrostalnu posudu i uz često okretanje peći oko 15 minuta u pećnici. Meso u sredini treba ostati ružičaste boje. 

U tavi kratko propeći luk, dodati komorač, začiniti, dodati šafran, malo juhe ili vode i pirjati na srednjoj jačini vatre.

Dodati slatko vrhnje i ukuhati žitku smjesu umaka. Začiniti sokom od limuna, zelenilom komorača i muškatnim orahom. 

File poslužiti s povrćem.

 

Uputa 

Zamolite mesara "od povjerenja" da vam file očistiti od kožica i žilica - uštedjet ćete vrijeme i trud.

 

Vrijeme pripreme

2 sata i 25 minuta

  isprintaj članak