Kruh
Za Abrahama Židovi još nisu znali peći u kiselo umiješani kruh, ali ga već Mosije spominje u svom zakonodavstvu. ...
Dio kuhinja snižen za 40% i još nude 20% u Lesnini XXXL
Dio ponude kuhinja trenutačno je sniženo čak 40%, a moguće je ostvariti i dodatnih 20% popusta. ...
Janjetina za prste polizati!
Otkrivamo tajne kakve ni bake ne znaju ...
Anketa


NALAZITE SE U > Prehrana
Sojino ulje stiglo na crnu listu?
Objavljeno: 12.02.2019. 09:26  
Ulje opasnije od šećera!
Ulje opasnije od šećera!

Snažnim oglašavanjem i uz pomoć mnogih televizijskih emisija o pripremi jela, vara se ljude tvrdnjama kako su neke namirnice zdrave, dok u stvarnosti za nas mogu biti čak i opasne i otrovne.

Soja je jedan od primjera. Znanstvena istraživanja su dokazala da ona nije uvijek korisna za naše zdravlje, nego je u mnogim slučajevima štetna, osobito za mlade.

Vjerojatno najpoznatiji proizvod iz te biljke – soje, sojino je ulje. Prema nalazima nekih znanstvenika, što ipak nije u cijelosti potvrđeno, ovo ulje, zajedno s cjelokupnom sojom u prirodi, u biti je otrovno i ne preporučaju ga se za jelo. 

 

Koje su stvarne posljedice uporabe sojinog ulja? 

Najkritičnije je što korištenjem sojinog ulja u prehrani u našem tijelu može doći do pojačane proizvodnje steroidnih hormona, te, prema tome, povećati opasnost od pojave Alzheimerove bolesti, neravnoteže unutar spolnih hormona kod žena i muškaraca i prerani pubertet kod mladih ljudi.

Druga bitna činjenica je masovna proizvodnja GMO soje u svijetu pa kupcu nitko ne jamči da u bilo kojem proizvodu od soje, pa tako i u sojinom ulju, nema GMO soje. Zbog velike proizvodnje gotovo je nemoguće izbjeći genetski modificiranu soju. 

Stoga dva puta promislite prije negoli kupite sljedeću bocu sojinog ulja ili vrećicu soje. Ili barem pokušajte smanjiti prehranu temeljenu na soji. Žalosno je da mnogi čak podržavaju korištenje sojinog mlijeka za prehranu novorođenčadi, a ne majčino! Kako se pretpostavlja da su sve navedene činjenice točne, te da sojino mlijeko može loše utjecati na zdravlje mlađe djece, razmislite o tome.

 

  isprintaj članak