Čuda spolnosti
Muški fetus ima sposobnost erekcije dok je majka u zadnjem tromjesečju trudnoće. ...
Uvjet maske: izbjegavajte diskriminaciju, spriječite isključenje
Maske su trenutno obavezne na mnogim mjestima. Diskriminacija ljudi koji su vani u javnosti bez zaštite usta nije neuobičajena. Nenošenje maski može imati zdrav ...
Okus seksa
Pojedeno utječe na okus tijela tijekom oralnog seksa. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Recept za osam obroka
Objavljeno: 05.11.2020. 07:47  
Umak od volovskog repa za špagete
Umak od volovskog repa za špagete

Na slici: špageti bolonjez

Umak od volovskog repa za špagete

(Recept za osam obroka)

 

Težina uloženog truda: ** (malo teža)

Vrijeme pripreme:                15 minuta

Vrijeme kuhanja:                  2,5 sati 

Energetska vrijednost po obroku: 225 kcal/950 kJ

 

Potrebno:

2 kg volovskog repa (zamoliti mesara da ga usitni)

2 glavice luka

2 češnja češnjaka

4 prutića celera

3 mrkve

1 stručak mažurana

2-3 jušne žlice ulja

jadranska morska sol

papar

300 ml jakog crnog vina

1 kg komadića rajčice (gotov proizvod)

600 ml goveđe juhe (instant)

1 jušna žlica pasirane rajčice

2 jušne žlice balsamico octa, prstohvat šećera

 

Priprema:

1. Oprati volovski rep i malo ga posušiti. Oguliti luk i češnjak, narezati na sitno. Celer oprati, očistiti i narezati na tanke ploške. Mrkvu oprati, oguliti i narezati na 1 cm velike kockice. Mažuran oprati i malo posušiti, te od ¾ grančica otrgnuti listiće pa ih na grubo nasjeckati.

2. Zagrijati ulje i na njemu sa svih strana jako ispeći volovski rep. Dodati luk, češnjak, mrkvu i celer i dalje peći zajedno 2-3 minute.

3. Smanjiti vatru. Umak začiniti sa soli i paprom, dodati ostatak grančice mažurana, podliti crnim vinom. Kad vino ispari, dodati komadiće rajčice i u juhi razmućenu pasiranu rajčicu. Dalje kuhati pokriveno na umjerenoj vatri oko 2 ½ sata.

4. Volovski rep izvaditi iz umaka, odvojiti meso od kostiju i narezati na sitne kockice. Meso zajedno s nasjeckanim mažuranom dodati u umak, a zatim začiniti octom, šećerom, soli i paprom.

5. Dok su gosti prisutni: podgrijati umak, kušati i poslužitii vruće.

  isprintaj članak