Energetska vrijednost po obroku: 415 kcal/1740 kJ | Objavljeno: 02.11.2020. 09:48 |
Umak za špagete od plodova mora
Sastojci za 8 obroka
Težina uloženog truda: *
Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme kuhanja: 20 minuta
Energetska vrijednost po obroku: 415 kcal/1740 kJ
Potrebno:
200 g luka
1 stručak kopra
600 g duboko smrznutog koktela morskih plodova
3 jušne žlice ulja
jadransku sol po želji
papar po želji
300 ml ribljeg temeljca (u staklenci)
3-4 jušne žlice limunovog soka
250 g slatkog vrhnja
200 g Crème double*
Priprema:
1. Luk oguliti i narezati na sitne kockice. Oprati kopar, prosušiti ga i počupkati vrhove. Morske plodove staviti u cjedilo i pustiti da se otope u hladnjaku.
2. Luk pirjati na vrućem ulju dok ne postane staklast. Posoliti i popapriti. Dodati riblji temeljac i limunov sok te nastaviti kuhati. Dodati slatko vrhnje i kopar pa kuhati na laganoj vatri oko 10 minuta. Luk u umaku zdrobiti u nježni pire, dodati Crème double i dobro sve izmiješati da nastane glatka smjesa.
3. U umak dodati morske plodove. Sve zajedno dobro zagrijati. Još jednom začiniti sa soli, paprom i limunovim sokom.
____________________
* Dvostruka krema se razlikuje od ostalih vrsta vrhnja. Poznata je po bogatim okusima, jedna je od najsvestranijih krema, ima masnoću od 48 posto i izvrsna je za mućenje, ali također dobro vrije i smrzava se.
![]() |