Čuda spolnosti
Muški fetus ima sposobnost erekcije dok je majka u zadnjem tromjesečju trudnoće. ...
Uvjet maske: izbjegavajte diskriminaciju, spriječite isključenje
Maske su trenutno obavezne na mnogim mjestima. Diskriminacija ljudi koji su vani u javnosti bez zaštite usta nije neuobičajena. Nenošenje maski može imati zdrav ...
Okus seksa
Pojedeno utječe na okus tijela tijekom oralnog seksa. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Energetska vrijednost po obroku: 415 kcal/1740 kJ
Objavljeno: 02.11.2020. 09:48  
Umak za špagete od plodova mora
Umak za špagete od plodova mora

Umak za špagete od plodova mora

Sastojci za 8 obroka

 

Težina uloženog truda:           *

Vrijeme pripreme:               10 minuta

Vrijeme kuhanja:                  20 minuta

Energetska vrijednost po obroku: 415 kcal/1740 kJ

 

Potrebno:

200 g luka

1 stručak kopra

600 g duboko smrznutog koktela morskih plodova

3 jušne žlice ulja

jadransku sol po želji

papar po želji

300 ml ribljeg temeljca (u staklenci)

3-4 jušne žlice limunovog soka

250 g slatkog vrhnja

200 g Crème double*

 

Priprema:

1. Luk oguliti i narezati na sitne kockice. Oprati kopar, prosušiti ga i počupkati vrhove. Morske plodove staviti u cjedilo i pustiti da se otope u hladnjaku.

 

2. Luk pirjati na vrućem ulju dok ne postane staklast. Posoliti i popapriti. Dodati riblji temeljac i limunov sok te nastaviti kuhati. Dodati slatko vrhnje i kopar pa kuhati na laganoj vatri oko 10 minuta. Luk u umaku zdrobiti u nježni pire, dodati Crème double i dobro sve izmiješati da nastane glatka smjesa. 

 

3. U umak dodati morske plodove. Sve zajedno dobro zagrijati. Još jednom začiniti sa soli, paprom i limunovim sokom.

____________________

* Dvostruka krema se razlikuje od ostalih vrsta vrhnja. Poznata je po bogatim okusima, jedna je od najsvestranijih krema, ima masnoću od 48 posto i izvrsna je za mućenje, ali također dobro vrije i smrzava se.

  isprintaj članak