Magarac
U oba Zavjeta magarca se spominje čak 173 puta. ...
Batman u Turskoj
Turisti ne odole slikati se. ...
Nevjerojatni zakoni o seksu
Prevarena žena smije ubiti svoga supruga, ali isključivo golim rukama. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Turistički portal Discovery proglasio Dubrovnik neprijateljski raspoloženim prema turistima
Objavljeno: 11.09.2018. 12:18  
Umjesto u Dubrovnik otiđite u Ohrid
Umjesto u Dubrovnik otiđite u Ohrid

Sv. Naum, Ohrid


Pretrpanost starog dijela Dubrovnika razlog je zbog čega u Discoveryju ne preporučaju dolazak u Dubrovnik iako bi upravo posjet tom gradu trebao biti vrhunac turističkog obilaska Hrvatske, a sve zahvaljujući velikom broju cruisera koji "opterećuju” dubrovačke ulice i stvaraju nekoliko sati neopisive gužve. Ne posluži li vas sreća, kažu, može se dogoditi da nećete prošetati zidinama budući da su gradske vlasti ograničili broj posjetitelja zidina na 4.000 dnevno.

 

Kao što su i za druga omiljena turistička odredišta, npr. za Barcelonu kao zamjenu izabrali isto španjolsku Extremaduru, tako su i za Dubrovnik izabrali Ohrid koji odlikuju odlične gostionice s pristupačnim cijenama, te povijest na svakom koraku.

 

Zamjena za Maya Bay na Tajlandu je Koh Muk u istoj državi, u Čileu je Isla Magdalena predložena umjesto Galapagosa, a nalazište Moraj za Machu Picchu Peruu. 

 

Ipak ostaje gorka činjenica da u Hrvatskoj nisu prepoznali neke druge gradove velike povijesne vrijednosti poput Trogira ili Korčule kao zamjenu za Dubrovnik što je dokaz da je ipak riječ o proizvoljnim tvrdnjama pojedinim putopisaca.

  isprintaj članak