Vidra uživa u ljubavnoj predigri

Razlog uništavanja vidri je bilo meso koje se mnogo tražilo u zemljama kršćanske vjere za vrijeme posta. ...
Programirani kvarovi uređaja odnose potrošačima novac
Predloženo glasanje da potrošači imaju pravo na popravak, što znači da im dijelovi moraju biti dostupni po razumnim cijenama tijekom očekivanog vijeka trajanja. ...
Tijekom karantene djeca zaboravljaju kako koristiti nož i vilicu
Tijekom karantene tijekom pandemije covida-19, većina djece u Engleskoj zaostala je u učenju, a neka su imala znatno pogoršane društvene vještine. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Uvažiti prava i dobrobit djeteta
Objavljeno: 20.11.2020. 15:48  
UNICEF: Arena Hospitality Group je dobar primjer poslovnih praksi poduzeća odgovornih prema djeci
UNICEF: Arena Hospitality Group je dobar primjer poslovnih praksi poduzeća odgovornih prema djeci

U povodu Svjetskog dana djece danas je Unicefov Savjetodavni odbor za dječja prava i društveno odgovorno poslovanje na online konferenciji predstavio primjere dobrih poslovnih praksi hrvatskih poduzeća odgovornih prema djeci. Cilj projekta bio je doznati kako pojedina poduzeća u Hrvatskoj poštuju dječja prava u praksi, jačati vidljivosti poslovnih praksi hrvatskih poduzeća koje uvažavaju prava i dobrobit djeteta i time potaknuti ostala poduzeća na veći angažman oko dječjih prava.

Projekt se provodio kroz prakse i politike u različitim područjima – od radnog mjesta po mjeri djece i obitelji, preko proizvoda i usluga koji podržavaju dječja prava, do doprinosa zajednici i očuvanja okoliša u kojemu djeca rastu i razvijaju se.

Među 14 poduzeća odabrana i Arena Hospitality Groupa kao jedina hotelska i turistička tvrtka s pokazanom dobrom i pozitivnom praksom odgovornosti prema djeci.

 

Arena Hospitality Group jedno je od prvih poduzeća u Hrvatskoj koje je usvojilo politiku zaštite djece u svojim poslovnim procesima i aktivnostima. Politika o zaštiti djece AHG-a vrlo do u pojedinost određuje okolnosti, odgovornosti, zakonsku podlogu, djelovanje i sve druge informacije potrebne za odgovarajući odaziv. Iako se zove politika, dokument prelazi okvire politike jer određuje i operativne postupke te sadrži i elemente Kodeksa ponašanja, Poslovnika o radu u odnosu na djecu – posebno o u području zapošljavanja maloljetnika. Kako bi stekli znanja o društveno odgovornom poslovanju koje poštuje i promiče prava djece, predstavnici AHG-a pohađali su UNICEF-ovu CSR akademiju „Djeca su naš najvažniji posao” tijekom 2019. godine. Nakon održane poduke AHG grupa započela je u suradnji s UNICEF-om procjenjivati utjecaj svog poslovanja na dječja prava (Children’s Rights Impact Assement). U sklopu godišnjih financijskih i nefinancijskih izvješća AHG također daje osvrt na cjelokupno društveno odgovorno poslovanje te uključuje i aktivnosti koje se provode u vezi s djecom i zaštitom njihovih prava.

 

Na konferenciji je sudjelovala i Manuela Kraljević, članica Uprave i direktor marketinga i prodaje AHG-a, na kojoj je izjavila: „Želimo biti pokretači pozitivnih promjena i dobrih praksi u našoj sredini i na nadamo se da će sve više tvrtki krenuti istim putem. Vjerujemo da je za budućnost najveća vrijednost stvaranje dugoročno održivog i odgovornog poslovnog modela što između ostalog uključuje i politiku zaštite djece koja se temelji na načelima zaštite djece i njihovog zdravlja, sigurnosti te dobrobiti i razvoja. S UNICEF-om smo se upoznali i započeli suradnju prije nekoliko godina na drugom projektu, ali od tada u njima vidimo novog prijatelja i "snažnog” partnera s najboljim međunarodnim iskustvom u usmjeravanju tvrtke kao što je naša. Vjerujemo da je naše zajedničko putovanje tek započelo... Jer, ne zaboravimo, djeca su naš najvažniji posao."

U svom osvrtu na trenutno stanje u Hrvatskoj vezano uz poslovne prakse odgovorne prema djeci, Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, rekla je: „Svako poduzeće, malo ili veliko, izravno ili neizravno utječe na živote djece. Zato je vrlo važno da poslovni sektor kroz svoje svakodnevno poslovanje i pri razvijanju strateških planova ima na umu najbolji interes djeteta. Ponosni smo na ovu inicijativu koja je kroz suradnju s mladima po prvi put pokazala kako neka hrvatska poduzeća provode odgovorne inicijative za djecu i njihove obitelji. Vjerujemo da će izdvojene poslovne prakse nadahnuti i druga poduzeća da u Hrvatskoj primijene slične inicijative i maksimiziraju rezultate za djecu."

  isprintaj članak