Dezinfekcija doma na pametan način
Kako najbolje pristupiti čišćenju u kućanstvu, kao i prepoznati i dezinficirati neka mjesta s uobičajenim žarištem klica. ...
Koronavirus smanjio zagađenje zraka u Europi i svijetu
Objavljene karte prikazuju promjene u količini dušičnog dioksida (NO2) - zagađivača koji uglavnom nastaje od upotrebe fosilnih goriva. ...
Stjuardese se najviše bolje požara u avionu
Čak 44,5 % kabinskog osoblja vidjelo putnike kako pokušavaju obaviti spolni odnos u zahodu zrakoplova, a od njih je dva i pol posto dobilo ponudu da se pridruže ...
Anketa


NALAZITE SE U > Izdvojeno
Proizvod češkog proizvođača sadrži sastojak koji može dovesti do ozbiljnih respiratornih bolesti
Objavljeno: 03.03.2020. 09:44  
Upozorenje: Tekućina za e-cigarete sadrži opasno ulje
Upozorenje: Tekućina za e-cigarete sadrži opasno ulje

Austrijska agencija za zdravstvo i sigurnost hrane (AGES) upozorava na tekućinu za e-cigarete. Sadrži ulje koje kod udisanja može dovesti do teških bolesti dišnih organa.

Upozoravaju se korisnike e-cigareta da ne koriste tekućinu "Happease Jungle Spirit Banana Kush”. Razlog opoziva: Ovaj proizvod češkog proizvođača sadrži sastojak koji može dovesti do ozbiljnih respiratornih bolesti.

 

Opasnost po zdravlje ljudi

Austrijska agencija za zdravstvo i sigurnost hrane (AGES) upozorava u ime Saveznog ministarstva za socijalna pitanja, zdravstvo, njegu i zaštitu potrošača (BMSGPK) na proizvod "Happease Jungle Spirit Banana Kush" proizvođača Honeytime s.r.o. (Češka).

"Ova tekućina za e-cigarete sadrži ulje (glicerol trikaprilat), što može dovesti do teških respiratornih bolesti pri udisanju", objašnjava AGES na svojoj web stranici. Proizvod je ocijenjen kao opasan za zdravlje ljudi, a postoji postoji upozorenje protiv njegove uporabe.

 

Nikada ne koristite proizvod

Prema pruženim informacijama, ovo upozorenje ne znači štetu proizvođaču, uvozniku ili distributeru.

AGES zahtijeva od potrošača da ne koriste predmetni proizvod o kojem je riječ, već ga odmah uklone ili podnesu reklamaciju na prodajnom mjestu.

Tekućinu je na tržište plasirala tvrtka Urban Garden (2manyPlants GmbH) iz Beča.

Službena tijela za kontrolu hrane austrijskih saveznih država će poduzeti dodatne mjere ako je potrebno. 

 ________________

Važna napomena: Ovaj članak sadrži samo opće podatke i ne smije ga se koristiti za samodijagnosticiranje ili liječenje niti može zamijeniti posjet liječniku.

  isprintaj članak