Znate li išta o kopačima zlata?

Garimpeiro (rudar - kopač) u Brazilu ili Mozambiku, galamsey u Gani ili rudari nindže u Mongoliji često su okosnica lokalnih gospodarstava. ...
Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Pauk i kako ga se riješiti
Ako ih se želite riješiti nemojte im nauditi, ali ni sebe i svoje izložiti opasnim kemikalijama. ...
Anketa


Utrka svjetskog kupa bit će održana 13. travnja u Jelsi u cilju promidžbe Jelse
Objavljeno: 04.04.2019. 14:53  
Utrka kupa Svjetske biciklističke federacije u Jelsi od 12. do 14. travnja
Utrka kupa Svjetske biciklističke federacije u Jelsi  od 12. do 14. travnja
  • Utrka kupa Svjetske biciklističke federacije u Jelsi  od 12. do 14. travnja

Nova i uzbudljiva utrka kupa Svjetske biciklističke federacije (XCM Cycling island Hvar - Jelsa) održat će se po prvi put u Jelsi na otoku Hvaru od 12. do 14. travnja ove godine u suradnji s biciklističkim klubom Sapaltum iz Splita. Natjecatelji će se moći prijaviti na sljedeće utrke: Elite M, Elite W - 70 km XCM; XCP Jelsa 50 km; XCM Vrboska 30km i dječja Kids Race 50 0m, 1 km i 5 km.

Veliki broj natjecatelja i sportskih klubova ulaže velike napore u pripremu glavne natjecateljske sezone te je XCM Cycling island Hvar – Jelsa utrka savršena prilika da s kolegama iz mnogobrojnih zemalja provjere svoju spremnost.

Jelsa će tijekom vikenda od 12. do 14. travnja biti domaćin niza događanja. Prvi dan, u petak je otvorenje i piće dobrodošlice uz prigodni glazbeni program. Prije utrke, 13. travnja, organiziran je zajutrak za sve natjecatelje te druženje sa svim sudionicima utrke. Sve ljubitelje bicikliranja i sudionike u večernjim satima očekuje zabava na otvorenom s raznovrsnom glazbenom i gastronomskom ponudom. U nedjelju ujutro počinje biciklijada za sve profesionalce i rekreativce. 

Utrka svjetskog kupa bit će održana 13. travnja u Jelsi u cilju promidžbe Jelse, ali i otoka Hvara kao odredišta za sportaše, posebice u predsezoni čiji uvjeti su odlični za ovakvu vrstu turizma. Raznovrsnost otoka omogućuje raznolike oblike turizma, posebice sportske, zahvaljujući činjenici da je na otoku Hvaru više od 400 km biciklističkih staza. Za one još neodlučne, vikend paket uključuje dva noćenja, startninu, prigodne poklone te završničku medalju, a cijena iznosi ukupnih 100 kuna. Sve očekuje sjajan vikend u Jelsi. 

  isprintaj članak