Odjeća za pustolovna putovanja
Prirodna vlakna poput svile i vune, koliko god mislili da su otporna, neće izdržati pustolovna putovanja. ...
Pospremanje u svrhu zdravlja
Ovi kišoviti jesenski dani, kada nam se ne izlazi na dosadnu jesenku kišu, najbolji su za čišćenje od stvari koje obično zanemarujemo. ...
Prigodna poštanska marka “350 godina Sveučilišta u Zagrebu”
Od 1874. ukupno je više od pola milijuna studenata završilo studij na Sveučilištu u Zagrebu, a danas je po veličini među 15 najvećih sveučilišta u Europi. ...
Anketa


Utrka svjetskog kupa bit će održana 13. travnja u Jelsi u cilju promidžbe Jelse
Objavljeno: 04.04.2019. 14:53  
Utrka kupa Svjetske biciklističke federacije u Jelsi od 12. do 14. travnja
Utrka kupa Svjetske biciklističke federacije u Jelsi  od 12. do 14. travnja
  • Utrka kupa Svjetske biciklističke federacije u Jelsi  od 12. do 14. travnja

Nova i uzbudljiva utrka kupa Svjetske biciklističke federacije (XCM Cycling island Hvar - Jelsa) održat će se po prvi put u Jelsi na otoku Hvaru od 12. do 14. travnja ove godine u suradnji s biciklističkim klubom Sapaltum iz Splita. Natjecatelji će se moći prijaviti na sljedeće utrke: Elite M, Elite W - 70 km XCM; XCP Jelsa 50 km; XCM Vrboska 30km i dječja Kids Race 50 0m, 1 km i 5 km.

Veliki broj natjecatelja i sportskih klubova ulaže velike napore u pripremu glavne natjecateljske sezone te je XCM Cycling island Hvar – Jelsa utrka savršena prilika da s kolegama iz mnogobrojnih zemalja provjere svoju spremnost.

Jelsa će tijekom vikenda od 12. do 14. travnja biti domaćin niza događanja. Prvi dan, u petak je otvorenje i piće dobrodošlice uz prigodni glazbeni program. Prije utrke, 13. travnja, organiziran je zajutrak za sve natjecatelje te druženje sa svim sudionicima utrke. Sve ljubitelje bicikliranja i sudionike u večernjim satima očekuje zabava na otvorenom s raznovrsnom glazbenom i gastronomskom ponudom. U nedjelju ujutro počinje biciklijada za sve profesionalce i rekreativce. 

Utrka svjetskog kupa bit će održana 13. travnja u Jelsi u cilju promidžbe Jelse, ali i otoka Hvara kao odredišta za sportaše, posebice u predsezoni čiji uvjeti su odlični za ovakvu vrstu turizma. Raznovrsnost otoka omogućuje raznolike oblike turizma, posebice sportske, zahvaljujući činjenici da je na otoku Hvaru više od 400 km biciklističkih staza. Za one još neodlučne, vikend paket uključuje dva noćenja, startninu, prigodne poklone te završničku medalju, a cijena iznosi ukupnih 100 kuna. Sve očekuje sjajan vikend u Jelsi. 

  isprintaj članak