Krvava kiša u Indiji
Postoje mnoge pretpostavke koje objašnjavaju ovo čudo, uključujući vulkanske materijale i svemirska podrijetla koje tek treba dokazati.
...
Naočale čuvaju našu najveću dragocjenost - vid
Sunčane naočale trebaju zaštititi vaše oči od štetnih sunčevih UV, kao i prašine i zagađenja oko nas ...
U Turskoj nemaju zakon o homoseksualnosti
Navršenih od 18 godina starosti je i dobna granica za dozvolu ulaska u barove i klubove koji prodaju alkohol. ...
Anketa


Okupljanje je u središtu Baške na otoku Krku u srijedu, 11. travnja u 9 sati
Objavljeno: 09.04.2018. 13:48  
Utrka u brdskom biciklizmu Mitas 4 Islands u Baški (Krk) 11. travnja
Utrka u brdskom biciklizmu Mitas 4 Islands u Baški (Krk) 11. travnja

Utrka Mitas 4 Islands traje od 11. do 14. travnja 2018. godine. Utrka obuhvaća četiri dionice, pa se svaku vozi na drugom kvarnerskom otoku. U srijedu na Krku, četvrtak Cresu, petak Rabu, a u subotu Lošinju. Svako se poslijepodne proglašava pobjednike dionice, a posljednji će dan, na Lošinju, biti objavljeni ukupni pobjednici utrke.

Tijekom utrke natjecatelji će preći ukupno 270 kilometara staze i ostvariti preko 5000 metara visinskog uspona. Sudjelovat će 600 natjecatelja iz tridesetak zemalja, od Danske do Južnoafričke Republike. Najviše ih dolazi iz Belgije i Češke. Za odličje će se boriti i biciklisti hrvatske reprezentacije Kristijan Budimir i Lorenzo Marenzi. Uz njih u utrci sudjeluju i rekreativci.

Brdski biciklisti ove godine imaju razlog više za sudjelovanje – utrka se prvi put boduje po međunarodnom sustavu bodovanja u brdskom biciklizmu - UCI.

Mitas 4 Islands trenutačno spada u najveće utrke u brdskom biciklizmu – utrka je treća u Europi i peta na svijetu. Uz sportsku, ima i veliku važnost za turizam. Utrka utječe na produljenje predsezone na kvarnerskim otocima. Zbog potreba biciklista te osoba iz njihove pratnje ove godine Jadranka hoteli otvaraju hotel Vespera, a Valamar Riviera hotele Sahara i Corinthia.

  isprintaj članak