Hotel Russo-Balt u Moskvi - nevjerojatan hotel za ljubitelje secesije
Ako se želite osjećati pravim aristokratom, izaberite najbolji luksuzni butik hotel u Moskvi - hotel Russo Balt Moskva. ...
Jeste li seksi?
Ukus u oblačenju pokazuje, htjeli to ili ne, vaš smisao za erotsko prikazivanje. ...
Taj predivni Peking uskoro na programu HRT-a
HRT od 12. svibnja počinje s emitiranjem dokumentarnih filmova pod nazivom Taj predivni Peking. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Izdvojeno
Puno je solidarnosti, ali i isključenosti
Objavljeno: 12.01.2021. 12:30  
Uvjet maske: izbjegavajte diskriminaciju, spriječite isključenje
Uvjet maske: izbjegavajte diskriminaciju, spriječite isključenje

Slikao: Željko Marušić

Maske su trenutno obavezne na mnogim mjestima. Diskriminacija ljudi koji su vani u javnosti bez zaštite usta nije neuobičajena. Nenošenje maski može imati zdravstvene razloge

 

Nije uvijek moguće ispuniti obvezu nošenja maske

 

Izuzeće od obveze nošenja maske često stvara neprijateljstvo

Nažalost postoji i mnogo primjera diskriminacije u svakodnevnom životu osoba s invaliditetom kada je u pitanju nošenje zaštitnih maski za lice. Mnoge osobe s autizmom su vrlo osjetljive na dodir, tkanina maske na licu im je gotovo nepodnošljiva. Iako takve osobe imaju potvrdu da ne trebaju nositi maske, postoje zli pogledi i neprijateljska odbijanja. Takve osobe nakon loših iskustava rijetko odlazila u kupovinu, a strah od odbijanja pružanja usluge prevelik je.  Naravno, to je itekako utječe i na psihičko zdravlje takve osobe.

 

Ostanite odmaknuti umjesto zaustavljanja disanja

Postoje osobe oboljele i od niza bolesti, poput astme na primjer, koje jednostavno ne mogu nositi masku. Da, maska štiti od korona virusa, ali što ako umru zbog nedostatka kisika?

Stoga, ako vidite neku osobu bez maske, za to mogu biti dobri razlozi. Održite razmak od takve osobe - i jednako ćete dobro biti zaštićeni od zaraze. 

Kao što vidite, postoje mnogi pojedinačni razlozi koji otežavaju ispunjavanje zahtjeva za obaveznim nošenje zaštitne maske za lice. 

  isprintaj članak