Plesni stilovi koji će vam poboljšati tjelesnu spremnost
Ples je jedan od najvažnijih načina rješavanja kalorija, a istovremeno se zabavljate. ...
Stvari koje nikako ne pripadaju u perilicu rublja
Ako želite uštedjeti novac i ako želite da vaša perilica rublja dobro i dugo radi, onda budite oprezni da sljedeći predmeti ne uđu u nju. ...
Djeca, škola i zaštitne maske za lice
I učenici i studenti u Nizozemskoj ne moraju nositi maske za lice, čak ni učitelji i starija djeca iako su se neki učitelji opirali takvoj "slobodi”. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Kelju se pripisuje detoksikacijski i antikancerogeni učinak, a preporučuje se i protiv osteoporoze
Objavljeno: 07.08.2020. 08:04  
Varivo od kelja i krumpira
Varivo od kelja i krumpira

Varivo od kelja i krumpira 


Potrebno:

1 ravna jušna žlica kima

0,75 dcl ulja

5 srednje velika luka (sitno narezano)

6 češnja češnjaka (sitno nakosano)

1 kg kelja (narezano na kockice)

1,5 l vode

800 g dobro kuhanih krumpira (oguljenih i na kockice narezanih)

3 jušne žlice kiselog vrhnja s 1 jušnom žlicom glatkog brašna i 0,75 dcl vode (glatko izrađeno), naribani muškatni oraščić

sol

papar

chili u prahu

korijander

pržene sjemenke buče

bučino ulje

kiselo vrhnje za ukrašavanje   

 

Priprema:

Kim pržiti na ulju tako dugo dok se ne otvori, dodati luk i pržiti do smeđe boje. Dodati češnjak i pržiti dok isti nije poprimio boju, a tek na kraju dodati kelj i pirjati ga tako dugo dok ne postane sjajan. 

To sve podliti vodom i ostaviti pirjati 15 minuta, dodati krumpir i dobro skuhati. 

Zgusnuti pripravkom od brašna, vode i kiselog vrhnja, dobro izmiješati i dalje kuhati tri minute. 

Dodati sve začine i završiti do kraja dodavanjem bučinih koštica, ulja i kiselog vrhnja.     

 

Za one koji brinu o zdravlju*:

622 kcal/2 610 kJ; 37 g masnoća; 16 g balastnih tvari; 161 mg kolesterola

Kod visokog tlaka: 2 g kuhinjske soli; 14 g bjelančevina

Za dijabetičare: 55 g ugljikohidrata; 4,6 BE


  isprintaj članak