Ljudi koji jedu zdravo bace najviše hrane
Trebate se naučiti mudrom kupovanju samo potrebne količine hrane, pripremanju hrane i razlikovanju od oštećene, ali još uvijek jestive hrane, i stvarno pokvaren ...
Libija, Gadafi, Tito i Jugoslavija
Jeste li znali da je Tito bio prvi državnik iz nearapskog svijeta koji je posjetio Libiju i da se njegova slika nalazila u svim Gadafijevim rezidencijama? ...
Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Poslužiti uz pečeno meso
Objavljeno: 24.11.2017. 10:38  
Varivo od tikvica
Varivo od tikvica

Varivo od tikvica

 

Namirnice za 4 obroka:

2 kg tikvica

6 dag masnoće

4 dag brašna

2 dcl kiselog vrhnja

3 dag soli

0,2 dag papra

0,3 dcl octa

1 žličica kopra

0,5 dcl ukuhane rajčice

5 dag luka.

 

Priprema:

Tikvice oguliti, odvojiti sjemenke, izribati na rezance, posoliti i pustiti da odstoje. Kad puste vodu dobro ih ocijediti rukama. Na masnoći propirjati sitno kosani luk, dodati ocijeđene tikvice i zajedno pirjati desetak minuta, da voda ispari. Na tikvice dodati malo ukuhane rajčice, ocat, papar i po želji sitnu papriku. Nadoliti manjom količinom vode, dodati iskosani kopar i kuhati dok ne omekšaju. Brašno izmiješati s kiselim vrhnjem, preliti preko tikvica, prokuhati 10 minuta i poslužiti uz pečeno meso.

  isprintaj članak