Odjeća za pustolovna putovanja
Prirodna vlakna poput svile i vune, koliko god mislili da su otporna, neće izdržati pustolovna putovanja. ...
Pospremanje u svrhu zdravlja
Ovi kišoviti jesenski dani, kada nam se ne izlazi na dosadnu jesenku kišu, najbolji su za čišćenje od stvari koje obično zanemarujemo. ...
Prigodna poštanska marka “350 godina Sveučilišta u Zagrebu”
Od 1874. ukupno je više od pola milijuna studenata završilo studij na Sveučilištu u Zagrebu, a danas je po veličini među 15 najvećih sveučilišta u Europi. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Poslužiti uz pečeno meso
Objavljeno: 24.11.2017. 10:38  
Varivo od tikvica
Varivo od tikvica

Varivo od tikvica

 

Namirnice za 4 obroka:

2 kg tikvica

6 dag masnoće

4 dag brašna

2 dcl kiselog vrhnja

3 dag soli

0,2 dag papra

0,3 dcl octa

1 žličica kopra

0,5 dcl ukuhane rajčice

5 dag luka.

 

Priprema:

Tikvice oguliti, odvojiti sjemenke, izribati na rezance, posoliti i pustiti da odstoje. Kad puste vodu dobro ih ocijediti rukama. Na masnoći propirjati sitno kosani luk, dodati ocijeđene tikvice i zajedno pirjati desetak minuta, da voda ispari. Na tikvice dodati malo ukuhane rajčice, ocat, papar i po želji sitnu papriku. Nadoliti manjom količinom vode, dodati iskosani kopar i kuhati dok ne omekšaju. Brašno izmiješati s kiselim vrhnjem, preliti preko tikvica, prokuhati 10 minuta i poslužiti uz pečeno meso.

  isprintaj članak