Ricci Guarnaccio prebacuje odlazak u Australiju na rujan ili listopad
Ricci Guarnaccio, bivša zvijezda Geordie Shorea, otkrio je da je koronavirus sabotirao njegove planove za preseljenje u Australiju. ...
Pandemija prijeti glađu u zemljama koje se oslanjaju na uvoz
Pandemija koronavirusa prijeti da će dovesti do nestašice hrane stotinama milijuna ljudi, posebno u Africi, upozorili su jučer Ujedinjeni narodi. ...
Samo do 1560. godine ubijeno je oko 15 milijuna ljudi
Papa Aleksandar VI. izdao je nekoliko papinskih bula u kojima se otvoreno zagovara i opravdava porobljavanje domorodačkih naroda Kariba i Amerike, sve to u kori ...
Anketa


NALAZITE SE U
Recept za palačinke bez jaja ili mliječnih proizvoda
Objavljeno: 23.01.2020. 14:35  
Veganske palačinke s cimetom i jabukom
Veganske palačinke s cimetom i jabukom

Veganske palačinke s cimetom i jabukom

 

Ovo je jednostavan recept ukusnih veganskih palačinki s cimetom od jabuka. Savršen je za lagani zajutrak ili ako želite pojesti neke zdrave slatkiše.

Ako tražite recept za palačinke bez jaja ili mliječnih proizvoda i još uvijek želite imati palačinke iste teksture kao originalne, ovaj je recept savršen za vas. Da bih bio još bolji dodajte malo jabuke s cimetom.

Ovim receptom dobit ćete oko 16 palačinki koje mogu stajati oko četiri dana u hladnjaku. 

 

Potrebno:

1 šalica bijelog brašna od cijelog pšenice (oko 120 grama)

prašak za pecivo (oko 1,5 žličice)

prstohvat soli (četvrtina čajne žličice)

cimet (oko 1,5 žličice)

1 jabuka (može biti mala)

rastopljeno kokosovo ulje (1 žlica)

ekstrakt vanilije (2 žlice)

0,5 šalice alternative nemasnog jogurta

0,6 šalice nezaslađenog mlijeka od indijske kaše

Zdrave palačinke možete jesti i sa sirupom.

 

Priprema:

Započnimo s pripremom jabuke. 

Prvo je narežite na male komade i stavite na prethodno zagrijanu tavu na srednjoj temperaturi. Jabuku pospite cimetom. Pirjajte je (kuhajte) približno 5 minuta, često miješajući.

Sad je vrijeme za palačinke. Umutite zajedno malo cimeta i soli, prašak za pecivo i brašno. U drugu zdjelu stavite vaniliju, mlijeko, kokosovo ulje i jogurt. Sve zajedno promiješajte.

Zagrijte tavu na laganoj vatri. Žlicom stavite palačinke iz zdjele u vruću tavu u kružne oblike. Pecite je oko 2,5 minute, a zatim je okrenite i pecite još minutu ili dvije.

Nakon što stavite palačinke na tanjur, dodajte jabuku. Palačinke možete poslužiti i sa sirupom.

 

Dodatni savjeti

Također možete koristiti nemasni jogurt umjesto aromatiziranog bez vanilije.

Brašno bez glutena također bi trebalo djelovati.

Palačinke se može lako zamrznuti.

Tava s neprijanjajućim dnom je mnogo bolja od čeličnekod koje palačinke mogu zagoriti.

Niža toplina kod pečenja također može spriječiti da palačinke izgore.

 

Dobro je znati

Ovaj je recept izvrstan način kuhanja veganskih palačinki s jabukama i cimetom koje su stvarno ukusne. Može ih se pripremiti i bez glutena ako koristite takvo brašno. To biste stvarno trebali pokušati sami. Dobar tek! 


  isprintaj članak