Doživite virtualne obilaske egipatskog muzeja s 20 jedinstvenih nalaza
Ministarstvo turizma i starina Egipta objavilo je drugu u nizu virtualnih i vođenih video obilaska širokog spektra muzeja i arheoloških nalazišta širom Egipta. ...
Hrana stiže u pakiranju koje je onečišćeno čim ga se dodirne
Povremeno ste i prije trenutne pandemije Covida-19 naručivali dostavu hrane. Koliko je ona danas sigurna? ...
Što možemo naučiti o starenju
Pas ima duži život od miša, a konj duži život od psa, a slon ima duži život od konja, ali nije uvijek tako. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Recept za palačinke bez jaja ili mliječnih proizvoda
Objavljeno: 23.01.2020. 14:35  
Veganske palačinke s cimetom i jabukom
Veganske palačinke s cimetom i jabukom

Veganske palačinke s cimetom i jabukom

 

Ovo je jednostavan recept ukusnih veganskih palačinki s cimetom od jabuka. Savršen je za lagani zajutrak ili ako želite pojesti neke zdrave slatkiše.

Ako tražite recept za palačinke bez jaja ili mliječnih proizvoda i još uvijek želite imati palačinke iste teksture kao originalne, ovaj je recept savršen za vas. Da bih bio još bolji dodajte malo jabuke s cimetom.

Ovim receptom dobit ćete oko 16 palačinki koje mogu stajati oko četiri dana u hladnjaku. 

 

Potrebno:

1 šalica bijelog brašna od cijelog pšenice (oko 120 grama)

prašak za pecivo (oko 1,5 žličice)

prstohvat soli (četvrtina čajne žličice)

cimet (oko 1,5 žličice)

1 jabuka (može biti mala)

rastopljeno kokosovo ulje (1 žlica)

ekstrakt vanilije (2 žlice)

0,5 šalice alternative nemasnog jogurta

0,6 šalice nezaslađenog mlijeka od indijske kaše

Zdrave palačinke možete jesti i sa sirupom.

 

Priprema:

Započnimo s pripremom jabuke. 

Prvo je narežite na male komade i stavite na prethodno zagrijanu tavu na srednjoj temperaturi. Jabuku pospite cimetom. Pirjajte je (kuhajte) približno 5 minuta, često miješajući.

Sad je vrijeme za palačinke. Umutite zajedno malo cimeta i soli, prašak za pecivo i brašno. U drugu zdjelu stavite vaniliju, mlijeko, kokosovo ulje i jogurt. Sve zajedno promiješajte.

Zagrijte tavu na laganoj vatri. Žlicom stavite palačinke iz zdjele u vruću tavu u kružne oblike. Pecite je oko 2,5 minute, a zatim je okrenite i pecite još minutu ili dvije.

Nakon što stavite palačinke na tanjur, dodajte jabuku. Palačinke možete poslužiti i sa sirupom.

 

Dodatni savjeti

Također možete koristiti nemasni jogurt umjesto aromatiziranog bez vanilije.

Brašno bez glutena također bi trebalo djelovati.

Palačinke se može lako zamrznuti.

Tava s neprijanjajućim dnom je mnogo bolja od čeličnekod koje palačinke mogu zagoriti.

Niža toplina kod pečenja također može spriječiti da palačinke izgore.

 

Dobro je znati

Ovaj je recept izvrstan način kuhanja veganskih palačinki s jabukama i cimetom koje su stvarno ukusne. Može ih se pripremiti i bez glutena ako koristite takvo brašno. To biste stvarno trebali pokušati sami. Dobar tek! 


  isprintaj članak