Vidra uživa u ljubavnoj predigri

Razlog uništavanja vidri je bilo meso koje se mnogo tražilo u zemljama kršćanske vjere za vrijeme posta. ...
Programirani kvarovi uređaja odnose potrošačima novac
Predloženo glasanje da potrošači imaju pravo na popravak, što znači da im dijelovi moraju biti dostupni po razumnim cijenama tijekom očekivanog vijeka trajanja. ...
Tijekom karantene djeca zaboravljaju kako koristiti nož i vilicu
Tijekom karantene tijekom pandemije covida-19, većina djece u Engleskoj zaostala je u učenju, a neka su imala znatno pogoršane društvene vještine. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Stopostotni biljni temelj za ovaj kolač.
Objavljeno: 01.02.2020. 10:12  
Veganski čokoladni brownie
Veganski čokoladni brownie

Veganski čokoladni brownie

Obrok za šest osoba

 

Potrebno:

2 jušne žlice lanenog sjemena

6 jušne žlice vode

170 g slanutka

120 ml kokosovog mlijeka

110 g bademovog maslaca

55 g kakaa u prahu

75 ml javorovog sirupa

3 jušne žlice kokosovog šećera

1 žličica praška za pecivo

1/4 žličice sode bikarbone

1/4 čajna žličica morske soli

85 g čipsa od veganske čokolade

 

Priprema:

1. Pećnicu zagrijte na 180°C.

2. Položite posudu za pečenje veličine 18 x 13 x 4 cm ili pergament papir.

3. Pomiješajte laneno sjeme i vodu i ostavite da odstoji tri minute.

4. Stavite slanutak, kokosovo mlijeko, bademov maslac, kakao prah, javorov sirup, kokosov šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i laneno sjeme u u posudu ili mikser i miješajte dok ne postane glatko.

5. Umiješajte vegansku čokoladu i prebacite tijesto u pripremljeni lim za pečenje. Pecite 35 minuta.

 

Savjet:

Najbolje ih je jesti odmah ili u roku od jednog do dva dana. 

Ukoliko ih želite spremiti za kasnije ostavite da se potpuno ohlade i držite ih u hermetički zatvorenoj posudi do tjedan dana ili zamrznite do mjesec dana.


  isprintaj članak