Mehanokemijska sinteza peptida ključnih za pojavu života na Zemlji
S obzirom da je kondenzacija slobodnih aminokiselina termodinamički nepovoljan proces u vodenom mediju, velika je nepoznanica kako je došlo do pojave peptida pr ...
Najgostoljubivije europske države prema LGBTQ osobama
Ujedinjeno Kraljevstvo drži svjetski rekord po tome što u parlamentu ima najviše članova LGBTQ zajednice, a 45 izabranih LGBTQ zastupnika izabrano je tijekom iz ...
Prvi slijepi kineski planinar popeo se na Mount Everest
Gospodin Zhang Hong, 46, koji je izgubio vid u 21. godini, prošli je ponedjeljak dovršio 8.849 metara visok himalajski poduhvat. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Stopostotni biljni temelj za ovaj kolač.
Objavljeno: 01.02.2020. 10:12  
Veganski čokoladni brownie
Veganski čokoladni brownie

Veganski čokoladni brownie

Obrok za šest osoba

 

Potrebno:

2 jušne žlice lanenog sjemena

6 jušne žlice vode

170 g slanutka

120 ml kokosovog mlijeka

110 g bademovog maslaca

55 g kakaa u prahu

75 ml javorovog sirupa

3 jušne žlice kokosovog šećera

1 žličica praška za pecivo

1/4 žličice sode bikarbone

1/4 čajna žličica morske soli

85 g čipsa od veganske čokolade

 

Priprema:

1. Pećnicu zagrijte na 180°C.

2. Položite posudu za pečenje veličine 18 x 13 x 4 cm ili pergament papir.

3. Pomiješajte laneno sjeme i vodu i ostavite da odstoji tri minute.

4. Stavite slanutak, kokosovo mlijeko, bademov maslac, kakao prah, javorov sirup, kokosov šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i laneno sjeme u u posudu ili mikser i miješajte dok ne postane glatko.

5. Umiješajte vegansku čokoladu i prebacite tijesto u pripremljeni lim za pečenje. Pecite 35 minuta.

 

Savjet:

Najbolje ih je jesti odmah ili u roku od jednog do dva dana. 

Ukoliko ih želite spremiti za kasnije ostavite da se potpuno ohlade i držite ih u hermetički zatvorenoj posudi do tjedan dana ili zamrznite do mjesec dana.


  isprintaj članak