Kruh
Za Abrahama Židovi još nisu znali peći u kiselo umiješani kruh, ali ga već Mosije spominje u svom zakonodavstvu. ...
Dio kuhinja snižen za 40% i još nude 20% u Lesnini XXXL
Dio ponude kuhinja trenutačno je sniženo čak 40%, a moguće je ostvariti i dodatnih 20% popusta. ...
Janjetina za prste polizati!
Otkrivamo tajne kakve ni bake ne znaju ...
Anketa


Stiže Djed Mraz s vilenjacima, glazbena zvijezda Mia Dimšić i uspješne poduzetnice iz cijele regije!
Objavljeno: 27.11.2018. 16:25  
Veliki adventski sajam „Božićna čarolija u Gackoj“ 15. i 16. prosinca u Otočcu
Veliki adventski sajam „Božićna čarolija u Gackoj“ 15. i 16. prosinca u Otočcu

Dvanaesti „Advent u Otočcu" počinje već 6. prosinca na dan svetog Nikole kada će biti održana suvremena predstava „Online sveti Nikola" uz prigodnu dodjelu darova najmlađima.

 

Isti dan rezerviran je za veliku međunarodnu konferenciju „Žene i točka" koja se ove godine u Otočcu održava po treći put u organizaciji Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Otočac. Vrsne poduzetnice iz Hrvatske, Slovenije, BiH te brojne poduzetnice s ličkog područja na jednom će mjestu udružiti svoja znanja i vještine sve u cilju unapređenja ženskog poslovanja i poticanja žena na korak u poduzetništvo. Tri bloka konferencije stavit će naglasak na predstavljanje nadahnutih ženskih priča i projekata, zdravlje kao ključ uspješnosti poduzetnica te važnost financiranja, poduke i umrežavanja na putu do uspjeha.

 

Kruna cjelodnevne manifestacije biti će "večer umrežavanja” uz predstavljanje knjige „Od zaposlenice do poduzetnice", a sva događanja su besplatna i otvorena za javnost.

 

U četvrtak 13. prosinca održat će se dječja radionica "Adventske ručice" kao uvod u veliki vikendski adventski sajam pod nazivom „Božićna čarolija u Gackoj". Sajam se održava 15. i 16. prosinca u velikom šatoru na glavnom gradskom trgu,a otvorenje je u subotu 15. prosinca u 11 sati uz nastup Klape Senjkinje. Pečeni kesteni, kuhano vino i božićni ugođaj koji bi ove godine mogao upotpuniti i najavljeni snijeg.

 

U subotu nas očekuje bogata sajamska ponuda tradicionalnih proizvoda i rukotvorina uz cjelodnevnu glazbenu pratnju Tamburaškog sastava Patrioti. Nastupiti će i KUD Lipa Sinac te mješovita pjevačka skupina FD Otočac s pjesmama o došašću. Sajam se nastavlja nedjelju uz nastup KUD-a Dangubice Kuterevo u 12 sati te popodnevnim nastupom mališana iz dječjeg vrtića Ciciban i dočekom Djeda Mraza i njegovih vilenjaka koji djeci donose slatke poklone. Biti će to pravi užitak za najmlađe ali i odrasle, koji će se s veselim Djedom moći i fotografirati za uspomenu.

 

Zatvaranje sajma obilježiti će veliki nastup mlade glazbene zvijezde Mie Dimšić prigodno nazvan „Život nije siv" koji počinje u 17 sati.

 

Od 14. - 29. prosinca traje malonogomentni turnir Mario Cvitković Maka, dok će se 20. prosinca održati Božićni turnir u haklu. U subotu 21. prosinca održat će se Božićni koncert Puhačkog orkestra DVD-a Otočac, a 29.12. Božićni turnir u kuglanju.

 

Sve završava zadnjim danom u godini kada će se u Otočcu biti organiziran dječji doček Nove godine u 12 sati te veliki večernji doček o kojima će se uskoro znati više. 

 

  isprintaj članak