Najčistiji zrak na svijetu
Znanstvenici su uvjereni da su pronašli najčistiji zrak koji uopće nije onečišćen ljudskim djelovanjem. ...
Znate li išta o kopačima zlata?

Garimpeiro (rudar - kopač) u Brazilu ili Mozambiku, galamsey u Gani ili rudari nindže u Mongoliji često su okosnica lokalnih gospodarstava. ...
Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Sve popraćeno brojnim receptima
Objavljeno: 27.01.2019. 17:14  
Veljko Barbieri predstavio novu knjigu
Veljko Barbieri predstavio novu knjigu

U Društvu hrvatskih književnika izdavačka kuća V.B.Z. predstavila je novu knjigu Veljka Barbijerija Veliki kuharski kanconjer. Taj Veliki kuharski kanconijer kruna je Barbierijevog sudjelovanja na području literature o gastronomiji u kojoj istražuje i promiče gastronomiju kroz zanimljive tekstove visoke književne razine. Svoje čitatelje i poklonike raznih jela Barbieri vodi kroz pripovijesti i zgode iz svijeta kulinarstva, praćene brojnim receptima, uz autorove fotografije te umjetničke slike i ilustracije u kojima gastronomija zauzima središnje mjesto, i to po izboru samog autora, a koje čine sastavni dio svakog poglavlja.

 

Kao pisac i pisac o gastronomiji, Barbieri od osamdesetih godina do danas surađuje s mnogim hrvatskim, talijanskim, njemačkim i slovenskim tjednicima i časopisima, a od njegovih kolumni nastale su brojne knjige i kuharice, koje su zabilježile veliki uspjeh i dobile značajne domaće i strane nagrade, među kojima se svakako izdvajaju one Gourmandove, zatim nagrada na sajmu knjiga u Barceloni za najbolju književnost o hrani (2003.) te nagrada za najbolju knjigu o gastronomiji Sredozemlja u Švedskoj (2005.). Na Hrvatskoj radioteleviziji Barbieri je godinama vodio serijal o povijesti hrane kao povijesti civilizacije. (T. Radić)

  isprintaj članak