Odjeća za pustolovna putovanja
Prirodna vlakna poput svile i vune, koliko god mislili da su otporna, neće izdržati pustolovna putovanja. ...
Pospremanje u svrhu zdravlja
Ovi kišoviti jesenski dani, kada nam se ne izlazi na dosadnu jesenku kišu, najbolji su za čišćenje od stvari koje obično zanemarujemo. ...
Prigodna poštanska marka “350 godina Sveučilišta u Zagrebu”
Od 1874. ukupno je više od pola milijuna studenata završilo studij na Sveučilištu u Zagrebu, a danas je po veličini među 15 najvećih sveučilišta u Europi. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Sve popraćeno brojnim receptima
Objavljeno: 27.01.2019. 17:14  
Veljko Barbieri predstavio novu knjigu
Veljko Barbieri predstavio novu knjigu

U Društvu hrvatskih književnika izdavačka kuća V.B.Z. predstavila je novu knjigu Veljka Barbijerija Veliki kuharski kanconjer. Taj Veliki kuharski kanconijer kruna je Barbierijevog sudjelovanja na području literature o gastronomiji u kojoj istražuje i promiče gastronomiju kroz zanimljive tekstove visoke književne razine. Svoje čitatelje i poklonike raznih jela Barbieri vodi kroz pripovijesti i zgode iz svijeta kulinarstva, praćene brojnim receptima, uz autorove fotografije te umjetničke slike i ilustracije u kojima gastronomija zauzima središnje mjesto, i to po izboru samog autora, a koje čine sastavni dio svakog poglavlja.

 

Kao pisac i pisac o gastronomiji, Barbieri od osamdesetih godina do danas surađuje s mnogim hrvatskim, talijanskim, njemačkim i slovenskim tjednicima i časopisima, a od njegovih kolumni nastale su brojne knjige i kuharice, koje su zabilježile veliki uspjeh i dobile značajne domaće i strane nagrade, među kojima se svakako izdvajaju one Gourmandove, zatim nagrada na sajmu knjiga u Barceloni za najbolju književnost o hrani (2003.) te nagrada za najbolju knjigu o gastronomiji Sredozemlja u Švedskoj (2005.). Na Hrvatskoj radioteleviziji Barbieri je godinama vodio serijal o povijesti hrane kao povijesti civilizacije. (T. Radić)

  isprintaj članak