Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Pauk i kako ga se riješiti
Ako ih se želite riješiti nemojte im nauditi, ali ni sebe i svoje izložiti opasnim kemikalijama. ...
Vinari Zagrebačke županije očekuju turiste
Snimljen video kao poticaj turističkom obilasku vinara Zagrebačke županije ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Kušanje vina, uživanje u pršutu i posebnim keksima i razgovori s vinarima
Objavljeno: 01.02.2018. 10:59  
Vina Plavac večeras u središtu Zagreba
Vina Plavac večeras u središtu Zagreba

Večeras će, 1. veljače 2018. s početkom u 19 sati, u restoranu Klub književnika u Zagrebu, Trg bana Jelačića 7/1, biti održan wine tasting „Pelješac u Zagrebu“. Posjetitelji će, osim u biranim vinima, moći uživati i u slasnim zalogajima i živoj glazbi.

„Riječ je o prvom organiziranom predstavljanju peljeških vinara ikad održanom u Zagrebu. Ponosni što dovodimo čak deset peljeških vinarija koje će ukupno predstaviti više od 35 vinskih etiketa. Riječ je uglavnom o manjim proizvođačima, koji svoju ukupnu proizvodnju gotovo cijelu rasprodaju tijekom turističke sezone. Stoga je ovo jedinstvena prilika za kušanje vina koja je u uobičajenim okolnostima teško ili čak nemoguće pronaći u Zagrebu“ – tvrdi Irena Lučić, organizatorica predstavljanja i voditeljica udruge. Wine tasting „Pelješac u Zagrebu“ organiziran je u suradnji s udrugom „Plavac mali – Pelješac“ te uz potporu općina Janjina, Orebić i Ston.

Danas će se predstaviti vinarije Ledinić, Lučić, Jurović, Matković, Arambašić, Dingač-Skaramuča, PZ Postup, PZ Dingač, Pelješki vrhovi PZ Janjine i PZ Putnikovići. Glavna zvijezda ove vinske priče je, naravno, plavac mali, najpoznatija i svjetski cijenjena hrvatska izvorna sorta, koju će nazočni vinoljupci moći kušati u raznim inačicama – od barriquea do desertnog vina, te kao selekcije s položaja Postup i Dingač.

Osim prilike za kušanje vina po pristupačnim cijenama, posjetitelji će moći upoznati vinare, saznati više o izloženim vinskim etiketama te uživati u instrumentalnoj glazbi koju je osmislio mladi pijanist Damir Vlašić.

Za potpuni doživljaj bit će ponuđeni ukusni slani zalogaji pršutane Smjeli, te My3Cakes - kreativni cupcakesi, mlade poduzetnice Martine Miletić, koja je za ovu priliku osmislila kolačić koji se savršeno sljubljuje sa plavcem.

  isprintaj članak