Jaslice i vrtići razmišljaju kako podučavati pitanja rodnog identiteta
Slučaj šestogodišnjaka koji je prestao pohađati jaslice nakon što su ga maltretirali zbog odijevanja u djevojačku odjeću. ...
Život bez muke i nereda
Jeste li se sjetili kupiti jeftinu plastičnu foliju i njome zaštititi radnu površinu prilikom rada za koji smatrate da će je dosta zaprljati? Kad završite jedno ...
Pet načina kako pronaći pravog životnog partnera
Postoje razne stvari koje nekome mogu otežati pronalazak srodne duše, počevši od previše zauzetosti poslom, nespojivosti itd. Postoje čak i oni koji su odlučili ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vinari i vinarstvo
120 vinarija u zagrebačkoj Laubi
Objavljeno: 20.02.2020. 22:45  
Vinart Grand Tasting 6. i 7. ožujka 2020. u Zagrebu
Vinart Grand Tasting 6. i 7. ožujka 2020. u Zagrebu

Sajam vina Vinart Grand Tasting bit će održan 6. i 7. ožujka 2020. od 12 do 19 sati u zagrebačkoj dvorani Lauba, a okupit će 120 vinarija. Sajam se održava u vrijeme kada su vina iz prethodne berbe spremna za predstavljanje, a ugostiteljski objekti se pripremaju za novu sezonu. 

Ljubitelji vina, kojima posao nije vezan uz vino, mogu posjetiti sajam uz kupnju dnevne ulaznice na ulazu po cijeni od 150 kuna uz koju dobivaju vaučer u iznosu od 40 kuna za kupovinu u Pop-up Vinoteci na sajmu ili za prijevoz kući Eko Taxijem. 

Poslovnim posjetiteljima, sommelierima, ugostiteljima, F&B menadžerima, trgovcima i distributerima osiguran je ulaz na sajam uz prethodnu registraciju na web stranici manifestacije. Cilj projekta je potaknuti hrvatske ugostitelje da više pažnje posvete izboru vina koja će imati u ponudi. Tako na jednom mjestu mogu kušati vina iz svih hrvatskih regija, u različitim cjenovnim razredima. Za one koji žele naučiti više o vinu ili podučiti osoblje, ove godine pripremljeno je 25 vinskih radionica u tjednu prije sajma.

Nakon prvog dana sajma, 6. ožujka, u večernjim satima bit će održana dodjela nagrada Vinart „Godišnja postignuća" za postignuća na hrvatskoj vinskoj sceni za 2019. godinu.

Na sajam dolaze vinski autoriteti iz Europe i SAD-a. Tako ove godine ekipa Vinarta dovodi Karen MacNeil, autoricu bestsellera The Wine Bible, koji je osvojio sve najvažnije nagrade i kojeg se koristi u svim boljim vinskim školama u Americi. U pripremi je drugo izdanje knjige u koju će Karen MacNeil uvrstiti i hrvatska vina. Mike De Simone i Jeff Jenssen, poznati kao The World Wine Guys radit će reportažu o Istri za američki vinski magazin Wine Enthusiast, a dolazi i Caroline Gilby, nositeljica naslova Master of Wine. Od europskih država, najviše je medijski zastupljena Poljska zbog velikih izvoznih mogućnosti, a potrošnja vina u Poljskoj ubrzano raste i količinski i vrijednosno. Za sve strane novinare organizirano je i trodnevno studijsko putovanje kako bi upoznali hrvatska vina i vinske regije. (T. Radić)

  isprintaj članak