Odjeća za pustolovna putovanja
Prirodna vlakna poput svile i vune, koliko god mislili da su otporna, neće izdržati pustolovna putovanja. ...
Pospremanje u svrhu zdravlja
Ovi kišoviti jesenski dani, kada nam se ne izlazi na dosadnu jesenku kišu, najbolji su za čišćenje od stvari koje obično zanemarujemo. ...
Prigodna poštanska marka “350 godina Sveučilišta u Zagrebu”
Od 1874. ukupno je više od pola milijuna studenata završilo studij na Sveučilištu u Zagrebu, a danas je po veličini među 15 najvećih sveučilišta u Europi. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Vinsko-prehrambeni projekt "Vino uz žlicu" predstavili Podravkini kuhari
Objavljeno: 08.02.2019. 18:44  
Vino uz žlicu
Vino uz žlicu

Vinsko-prehrambeni projekt "Vino uz žlicu" predstavljen je u zagrebačkom Aperitivo baru. Tim projektom promiče se sljubljivanje vina s kuhanim jelima čime do sada na gastronomskoj sceni nitko nije bavio. U pripremi šest sljedova kuhanih jela sudjelovali su Podravkini majstori kulinarstva: Dražen Đurišević, Zlatko Sedlanić i Zoran Delić. Kao uvod u tu svečanost jela i pića posluženi su pjenušci Grasecco i Francesca, a nakon slastice likeri iz Drinkoteke: Medica, Lješnjak i Suha šljiva.

Počelo se sa Zagorskom juhom, koju je pratio Škrlet Ilovčak iz berbe 2017.  Štrukle u juhi bile su popraćene Pinkert Roseom 2017.  Rižoto s plodovima mora popraćen je s kontinentalnim Trdenićevim Pinotom bijelim 2017, a gulaš od divljači raskošno je "zaliven" sa šest godina odležanim Polettijevim Cabernet sauvignonom. "Njezino veličanstvo" – sarmu, popratila je  crna kupaža Miraz Cuvée 2015.  Feravina. Čokoladnu slasticu popratila su dva voćna vina Raak - od tri vrste crnog ribiza i dvije sorte višnje.

Sudionici te manifestacije, pedesetak novinara i gastronomskih stručnjaka glasovanjem su odlučili da je najbolja kombinacija vino Poletti Cabernet. (T. Radić)

 

  isprintaj članak