Najčistiji zrak na svijetu
Znanstvenici su uvjereni da su pronašli najčistiji zrak koji uopće nije onečišćen ljudskim djelovanjem. ...
Znate li išta o kopačima zlata?

Garimpeiro (rudar - kopač) u Brazilu ili Mozambiku, galamsey u Gani ili rudari nindže u Mongoliji često su okosnica lokalnih gospodarstava. ...
Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vinari i vinarstvo
Vinsko-prehrambeni projekt "Vino uz žlicu" predstavili Podravkini kuhari
Objavljeno: 08.02.2019. 18:44  
Vino uz žlicu
Vino uz žlicu

Vinsko-prehrambeni projekt "Vino uz žlicu" predstavljen je u zagrebačkom Aperitivo baru. Tim projektom promiče se sljubljivanje vina s kuhanim jelima čime do sada na gastronomskoj sceni nitko nije bavio. U pripremi šest sljedova kuhanih jela sudjelovali su Podravkini majstori kulinarstva: Dražen Đurišević, Zlatko Sedlanić i Zoran Delić. Kao uvod u tu svečanost jela i pića posluženi su pjenušci Grasecco i Francesca, a nakon slastice likeri iz Drinkoteke: Medica, Lješnjak i Suha šljiva.

Počelo se sa Zagorskom juhom, koju je pratio Škrlet Ilovčak iz berbe 2017.  Štrukle u juhi bile su popraćene Pinkert Roseom 2017.  Rižoto s plodovima mora popraćen je s kontinentalnim Trdenićevim Pinotom bijelim 2017, a gulaš od divljači raskošno je "zaliven" sa šest godina odležanim Polettijevim Cabernet sauvignonom. "Njezino veličanstvo" – sarmu, popratila je  crna kupaža Miraz Cuvée 2015.  Feravina. Čokoladnu slasticu popratila su dva voćna vina Raak - od tri vrste crnog ribiza i dvije sorte višnje.

Sudionici te manifestacije, pedesetak novinara i gastronomskih stručnjaka glasovanjem su odlučili da je najbolja kombinacija vino Poletti Cabernet. (T. Radić)

 

  isprintaj članak