Kruh
Za Abrahama Židovi još nisu znali peći u kiselo umiješani kruh, ali ga već Mosije spominje u svom zakonodavstvu. ...
Dio kuhinja snižen za 40% i još nude 20% u Lesnini XXXL
Dio ponude kuhinja trenutačno je sniženo čak 40%, a moguće je ostvariti i dodatnih 20% popusta. ...
Janjetina za prste polizati!
Otkrivamo tajne kakve ni bake ne znaju ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vinari i vinarstvo
Vinsko-prehrambeni projekt "Vino uz žlicu" predstavili Podravkini kuhari
Objavljeno: 08.02.2019. 18:44  
Vino uz žlicu
Vino uz žlicu

Vinsko-prehrambeni projekt "Vino uz žlicu" predstavljen je u zagrebačkom Aperitivo baru. Tim projektom promiče se sljubljivanje vina s kuhanim jelima čime do sada na gastronomskoj sceni nitko nije bavio. U pripremi šest sljedova kuhanih jela sudjelovali su Podravkini majstori kulinarstva: Dražen Đurišević, Zlatko Sedlanić i Zoran Delić. Kao uvod u tu svečanost jela i pića posluženi su pjenušci Grasecco i Francesca, a nakon slastice likeri iz Drinkoteke: Medica, Lješnjak i Suha šljiva.

Počelo se sa Zagorskom juhom, koju je pratio Škrlet Ilovčak iz berbe 2017.  Štrukle u juhi bile su popraćene Pinkert Roseom 2017.  Rižoto s plodovima mora popraćen je s kontinentalnim Trdenićevim Pinotom bijelim 2017, a gulaš od divljači raskošno je "zaliven" sa šest godina odležanim Polettijevim Cabernet sauvignonom. "Njezino veličanstvo" – sarmu, popratila je  crna kupaža Miraz Cuvée 2015.  Feravina. Čokoladnu slasticu popratila su dva voćna vina Raak - od tri vrste crnog ribiza i dvije sorte višnje.

Sudionici te manifestacije, pedesetak novinara i gastronomskih stručnjaka glasovanjem su odlučili da je najbolja kombinacija vino Poletti Cabernet. (T. Radić)

 

  isprintaj članak