Dezinfekcija doma na pametan način
Kako najbolje pristupiti čišćenju u kućanstvu, kao i prepoznati i dezinficirati neka mjesta s uobičajenim žarištem klica. ...
Koronavirus smanjio zagađenje zraka u Europi i svijetu
Objavljene karte prikazuju promjene u količini dušičnog dioksida (NO2) - zagađivača koji uglavnom nastaje od upotrebe fosilnih goriva. ...
Stjuardese se najviše bolje požara u avionu
Čak 44,5 % kabinskog osoblja vidjelo putnike kako pokušavaju obaviti spolni odnos u zahodu zrakoplova, a od njih je dva i pol posto dobilo ponudu da se pridruže ...
Anketa


NALAZITE SE U > Izdvojeno
Čini mi se da su bokserice, klasične ili s dužim nogavicama, nekako najudobnije za nošenje.
Objavljeno: 10.03.2020. 08:45  
Volim dobre bokserice
Volim dobre bokserice

Kada sam prestao nositi pelene i počeo nositi donje rublje koje je mama izabrala za mene, nisam bio sretan sve dok mi nije dozvolila da ga sam biram. U moje vrijeme su to bile klasične pamučne gaće, a u pubertetu su slip gaće bile pravo otkrivenje. Kasnije su mladi kretali s donjim rubljem iz Star Warsa ili Transformera. Napokon su na red stigle bokserice.

Čini mi se da su bokserice, klasične ili s dužim nogavicama, nekako najudobnije za nošenje. Znam da se zaljubljenici u fitness neće sa mnom složiti budući da mnogi od njih radije posegnu za slip gaćicama. Njima su, kažu, one udobnije.

A klasične (široke) bokserice? Skejteri luduju za njima, ali i – vrlo stari ljudi. Naravno, razlika je u načinu izrade, materijalima i širini.

 

Koliko često mijenjate donje rublje?

Pitanje je zaista primjereno. Većina odgovora kada je prljavo. Kako znati kada je prljavo? U redu, ima i takvih. No, treba ga mijenjati svakodnevno!

Ako vježbate, nakon vježbanja u donjem rublju, trebali biste imati dodatne za promjenu nakon vježbe i, po mogućnosti, tuširanja odmah u gymu. Znojem napijeno donje rublje, momci, jednostavno nije nešto što želite jer ne želite upalu prostate i još veće nevolje.

 

Koliko gaća treba imati?

Najmanje dvadeset, a najbolje trideset. Računica je jednostavna. Ako ih mijenjate svaki dan, a k tome idete tri puta tjedno na fitness, tjedno ćete ih upotrijebiti deset. To je za todjednu uporabu i upravo dovoljno da dobro napunite perilicu samo njima. I, da, obavezno pri pranju dodatno koristite neku tekućinu za dezinfekciju. Ipak su u gaće smješteni vaši "dragulji!”

 

Koja je tkanina najbolja za gaće

Ukoliko gaće kupujete u robnoj kući na izboru će uglavnom biti od pamuka

Pamuk je jedna od najčešćih tkanina u donjem rublju i čini oko 80% tržišta. Razlog tome što je iskušan i kvalitetan. Najbolje ih je kupiti s malo dodanog elastana, najviše do 10 posto, što pridonosi elastičnosti gaća, ali će i umanjiti loše strane pamuka koji se može stisnuti kod visoke temperature, a i osjetljiv je na plijesan. Zato opet podsjećam na dezinfekcijsko sredstvo i činjenicu da se gaće smije nositi samo jedan dan!

 

Kada baciti donje rublje?

Dečki, donje rublje treba odmah završiti u smeću ako se pojavila rupa, ima mrlje ili ako se više ne uklapaju u vašu građu tijela. Zašto je bitna građa tijela? Neki od vas će doživjeti nagli gubitak ili dobitak težine i u tom slučaju ne želite nositi donje rublje koje vam ne odgovara jer će vam postati preveliko, odnosno premalo. A ako imate poteškoća s mrljama, dečki, poboljšajte svoje higijenske navike. 

Rupe na rublju se najčešće pojavljuju uz pasicu ili na međunožju, ali mogu i bilo kojem drugom dijelu gaća. Problem je što kupujete jeftino donje rublje. Dakle, ne štedite na jednom od najvažnijih dijelova odjeće koji značajno utječe i na vašu čistoću i zdravlje. 


  isprintaj članak